Devenit deja tradiție, „Festivalul luminii” este organizat, an de an, de „Cercetașii României”. EU GREEN și Universitatea din Oradea s-a alăturat și ele evenimentului care își propune să-i ajute pe orădeni „să redescopere bucuria lucrurilor mărunte, importanța introspecției și viața comunității”.

În cadrul acestui eveniment, reprezentanții grupului de lucru „Acces, Diversitate și Incluziune” (WP7) al EU GREEN au susținut un workshop cu titlul: „All Different, All Equal”. Prezența la standul Universității din Oradea a fost peste așteptări, spune prof. univ. dr. habil. Karla Barth, decan al Facultății de Științe Socio-Umane. „Ne-am bucurat de interesul a aproape 60 de tineri, pe care am încercat să-i facem să înțeleagă că fiecare om e unic și că, oricât am fi de diferiți, avem, cu toții, drepturi egale. Noi credem că demersul nostru a fost o reușită”, afirmă managerul grupului de lucru „Acces, Diversitate și Incluziune”.

Cel de-al doilea atelier, susținut la „Festivalul luminii” de reprezentanții Universității din Oradea, s-a intitulat  „A Day Without Paper Waste”. Derulat în cadrul WP 5 - „Engagement” - al EU GREEN, acest atelier a atras atenția asupra risipei de hârtie și a impactului acestui fenomen în mediu. Conf. univ. dr. Constantin Țoca, prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane, reprezentantul WP 5, spune că grupul țintă al activității, 50 de elevi, a fost cum mult depășit, datorită interesului neașteptat manifestat de orădenii prezenți la acest eveniment pentru subiect”. Copii și nu numai, au vrut să afle mai multe despre cum pot opri risipa de hârtie. „Au avut ce învăța! Cel mai mare interes a fost pentru modalitățile de reciclare a hârtiei”, explică conf. univ. dr. Constantin Țoca.

„Festivalul luminii”, găzduit de „Organizația Națională „Cercetașii României”, le-a mai oferit celor care au vizitat Cetatea Oradea: momente muzicale, o expoziție de fotografii, incursiuni în istoria cercetășiei, jocuri cercetășești, pictură pe față pentru copii, atelier de racheto-modelism, organizat cu Romanian Space Inițiative, și un atelier interactiv oferit de Logiscool Oradea.

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea

Image  

Image  

Image  

Image