Paul Olău, unul dintre cei trei acționari ai Bers Nova, i-a primit pe studenți spunându-le că afacerea sa „este o aventură, pornită, prin 2012, într-un garaj, împreună cu câțiva prieteni buni”. Secretul reușitei, spune omul de afaceri, este însăși ideea care a stat la baza produsului, „o bere specială, unică și fără compromisuri”, așa cum, la modul ideal, ar trebui să fie orice idee de business, au concluzionat studenții.

„Am vrut să îmbinam armonios și, în același timp, cu îndrăzneală, tradiția și inovația. Începând din anul 2019, producem bere în unitatea proprie, o clădire nouă și modernă, concepută și construită după cele mai exigente standarde în producția de bere artizanală”,  a mai spus Paul Olău. Gazda le-a vorbit studenților despre experiența sa de antreprenor și despre accesarea fondurilor europene, investite în construirea acestei efervescente afaceri.

Studenții Universității din Oradea au avut ocazia să urmărească, la fața locului întregul proces de  la producere a berii; de la „plămadă”, la fermentare, până la îmbuteliere, etichetare și ambalare.

„Această vizită a fost încă o ocazie bună pentru studenți să vadă și să învețe, de la un alt antreprenor orădean, rețeta succesului”, consideră ș. l. dr. ing. Mihaela Novac, coordonatoarea proiectului derulat de Societatea Antreprenorială Studențească a Universității din Oradea.

Vizita s-a încheiat cu o degustare „responsabilă” a berii orădene, sub ochii atenți ai cadrelor didactice participante la proiect: Dan Noje, ș. l. dr. ing. Mihaela Novac, ș. l. dr. ing. Mircea Pantea, conf. univ. dr. ing. Ovidiu Novac,de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației.

 

Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea

Image  

Image  

Image  

Image