Primul popas a fost căminul C4, din campusul central, recent reabilitat. Ministrul s-a arătat interesat de gradul de ocupare al căminului și de condițiile de cazare. Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău a spus că, în anul universitar 2024-2025, toate căminele vor fi ocupate la capacitate maximă.
Ligia Deca s-a arătat plăcut surprinsă de buna relație de colaborare dintre autoritățile locale și administrația universității. „Indiferent ce culoare politică ar avea primarul, universitatea tot a orașului va rămâne”, a afirmat ministrul Educației. Privind de la una din ferestrele căminului, rectorul Universității din Oradea și primarul Florin Birta i-au arătat Ligiei Deca noile cămine, ridicate de administrația locală, aproape gata de a fi date în funcțiune. „Aici vom avea și o cantină nouă, circa 1.800 de locuri în cămine, toate facilitățile pentru această comunitate, aproape cât o comună”, a explicat prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău. Ministrul Educației a lăudat dotările și facilitățile oferite studenților, mai ales de sălile de studiu amenajate la fiecare palier.
Din fața structurii de cazare, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău i-a vorbit oaspetelui său despre planurile sale de viitor: un bazin de înot și o clădire STEM – Știință, Tehnologie, Energie, Matematică.
Următoarea destinație a vizitei fulger a fost șantierul Centrului de Transfer Tehnologic. Pe lângă laboratoare, servere de mare putere, utilaje unicat la nivel național, din care doar unul costă peste un milion de euro, zona va avea, așa cum a explicat rectorul Universității din Oradea, și un spațiu dedicat business-ului. „Vrem să fie un loc în care nevoile mediului de afaceri și ale industriei să își găsească soluții concrete”, a spus prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău. La finalul vizitei sale, Ligia Deca a spus, privind către rectorul Constantin Bungău: „Faceți treabă bună aici, la Oradea!”
Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea