În ciuda provocărilor întâmpinate în timpul competiției, precum lipsa unor membri ai echipei sau a unor piese de schimb esențiale, tinerii și-au unit forțele și au demonstrat cunoștințele în domeniul roboticii.
După trei zile de concurs intens, doi dintre cei mai tineri membri ale clubului, Ciobanu Antonia și Brata Mario, au obținut un loc de frunte, clasându-se pe locul al II-lea la proba de Humanoid Challenge, cu doar 4 secunde diferență față de locul I.
Deși sunt liceeni, organizatorii competiției din Heraklion, au considerat că aceștia vor concura în categoria adulților, nu a liceenilor, deoarece robotul lor era prea avansat. Realizarea lor remarcabilă este o dovadă a talentului, muncii și ambiției lor.
La competiție au concurat echipele Robofy, formată din studenții de la anul III de licență la specializarea Robotică, Hidvegi Letiția și Hidvegi Roland, echipa TOR formată din masteranzii de la FIMT, Lăzuran Sebastian, Gal Oana și Sidea Valentin, echipa ROT formată din studenții de la anul II de licență la specializarea Robotică în engleză Gavrilș Mihnea, Darbaj Mahmoud și Țicărat Raul, echipa RoboUp formată din eleva de la Colegiul Emanuil Gojdu, Ciobanu Antonia și elevul de la liceul Onisifor Ghibu, Brata Mario. Echipa DARK a fost reprezentată de elevul Roman Rareș.
Delegația a fost însoțită de către cadrul didactic supervizor, șef lucr. dr. ing. Avram Florin de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică.
Clubul se întoarce acasă cu o victorie importantă și pregătiți pentru noi provocări, întrucât ediția a 12-a Robotics Championship va avea loc în perioada 9 -11 mai în Oradea, cu peste 700 de participanți din domeniul roboticii din peste 10 țări. Competiția se va desfășura la Sala de Sport Antonio Alexe, unde va fi cu intrare liberă.
Robotics Club Oradea este realizat sub îndrumarea Departamentului de Mecatronică, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică de la Universitatea din Oradea și este finanțat de către compania Celestica.
Birou Comunicare