„International Robotics Championship revine cu a 12-a ediție!”, spune șl. dr. ing. Flaviu Birouaș, „iar asta e deja în sine o performanță”. Mentorii și organizatorii campionatului internațional de robotică Robotics Championship, împreună cu peste 120 de elevi, s-au pregătit, în aceste zile, pentru faza locală a campionatului, care va debuta la 26 martie 2024, începând cu ora 15:00, la Biblioteca Universității din Oradea.

„Participarea este gratuită și îi așteptăm pe toți tinerii pasionați de acest domeniu. Campionatul național de robotică se va desfășura între 9 - 11 mai 2024, tot la Oradea. Astfel, orașul nostru va deveni astfel un hub internațional de robotică, unde se vor întâlni peste 500 de concurenți, ale căror echipe vin din toate părțile globului. Locul lor de întâlnire va fi, pentru prima dată,  Arena Antonio Alexe”, explică șl. dr. ing. Flaviu Birouaș.

Robotics Championship, este organizat de Universitatea din Oradea, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Departamentul de Mecatronică, în colaborare cu Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea.

Parteneri și sponsori: Celestica, Golde Oradea, Plexus, Comau, Allengra, EBM-Papst și ADLO.

Mai multe detalii despre competiție pe pagina de Facebook link:

https://www.facebook.com/RCoradea

 

Biroul Comunicare

Image  

Image  

Image  

Image