La această masă rotundă inspectorii de specialitate şi reprezentanţii facultăţilor au dezbătut deschis problemele cu care se confruntă ambele instituţii şi totodată şi-au propus găsirea de soluţii pentru dezvoltarea unei resurse umane cât mai de calitate pentru învăţământul bihorean de toate gradele.

Fiind pentru prima dată când cele două instituţii s-au reunit în această formulă, rectorul, prof.univ.dr. Constantin Bungău  a precizat că instituţia noastră este interesată să aibă un feeback în ce priveşte pregătirea profesională a absolvenţilor care urmăresc o carieră didactică, îmbunătăţirea acestei pregătiri astfel încât bagajul de cunoştinţe dobândit în facultate să fie solid şi în beneficiul unei bune dezvoltări profesionale.

Întâlnirea a implicat şi prezentarea de grafice din partea ambelor instituţii cu privire la evoluţia personalului didactic şi a învăţământului bihorean. Prorectorul Sorin Şipoş a propus o listă de manifestări ştiinţifice pe care UO să le organizeze în colaborare cu ISJ Bihor şi liceele din Oradea şi din judeţ.

În finalul acestei prime întrevederi, persoanele prezente au convenit că astfel de întâlniri ar trebui să aibă loc cu regularitate, în care să fie abordate teme dinainte stabilite şi prin care să poată fi soluţionate treptat cât mai multe probleme cu care se confruntă învăţământul bihorean.

 

Biroul de Comunicare