Studentul orădean a petrecut patru zile la Universitatea din Angers (Franța), participând, în luna septembrie, la evenimentele dedicate „Zilei campusului sustenabil”. „A fost cea mai tare experiență! Cu atât mai mult cu cât a fost prima dată când am călătorit singur în afara granițelor”, mărturisește Darius Hulea, cel care poate spune despre el, cu mândrie, că este primul student EU GREEN al Universității din Oradea.

„Ni s-a spus că Universitatea din Angers este cea mai verde și sustenabilă universitate din Franța. De altfel tot orașul, în care circa jumătate din locuitori sunt studenți, este foarte verde”, povestește Darius. Pe parcursul celor două zile de activități, organizate de universitatea gazdă în parteneriat cu cea din Gävle (Suedia), Darius, împreună cu alți nouă studenți, de la tot atâtea universități membre EU GREEN, au învățat și au discutat despre: dezvoltare durabilă, mentorat, reducerea amprentei de carbon și dezvoltarea unor campusuri sustenabile. „Am luat parte la un atelier de gătit în manieră sustenabilă și am plantat un copac în curtea universității din Angers. Copacul reprezintă, credem noi, angajamentul studenților EU GREEN pentru un viitor mai verde și sustenabil”, spune Darius.

„De abia aștept să mai merg”, afirmă studentul orădean, privind cu nerăbdate spre următoarea întrunire a grupului de lucru din care face parte. Cu atât mai mult cu cât, spune el, e preocupat de clădirile sustenabile și interioarele vii, viitorul inginer constructor speră că va fi invitat, în luna ianuarie 2024, să ia parte la reuniunea cu titlul „Campusuri sănătoase și sustenabile”, găzduită de Atlantic Technological University (ATU) din Irlanda.

 

Biroul Comunicare – Universitatea din Oradea

 

Darius Hulea, primul personaj din fotografie (de la stânga la dreapta), este foarte încântat de participarea sa la activitățile EU GREEN.

Image  

Image