Pe parcursul evenimentului, doctoranzii geografi și îndrumătorii lor propun peste 20 de teme de mare actualitate pentru societate: starea aeroelectrică a atmosferei din stațiunile turistice; riscuri climatice din perioada rece a anului; (re)migrația românilor - între pendulare și instalare durabilă în țara de origine; cercetări aeroionometrice în etajul bioclimatic sedativ indiferent; potențialul bioclimatic pentru turism al stațiunilor turistice; impаctul fenomenelor meteo-climаtice de risc din perioada caldă a anului; studiul riscului la alunecări de teren; riscuri de mediu naturale și antropogene; efectul fragmentărilor din albie asupra ihtiofaunei; analiza geografică a potențialului turistic, aplicații GIS în societate etc.

Comitetul științific, prezidat de prof. univ. dr. Alexandru Ilieș (decanul F.G.T.S.) și prof. univ. dr. Ovidiu Gaceu (directorul Școlii Doctorale de Geografie), este format din conducători de doctorat și reprezentanți ai școlilor doctorale din universitățile partenere respectiv: Institutul de Geografie al Academiei Române din București; Universitatea „Valahia” din Târgoviște; Universitatea din București; Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca; Universitatea din Cernăuți; Asociația Profesională a Geografilor din România, Societatea de Geografie din România; Universitatea din Gdansk (Polonia).

Școala Doctorală de Geografie a Universității din Oradea are o tradiție de peste 20 ani. Întemeiată de prof. univ. dr. Nicolae Josan, prof. univ. dr. Gheorghe Măhăra  prof. univ. dr. Gheorghe Neamu, ea  numără azi peste 30 de doctoranzi, îndrumați de 6 conducători de doctorat și de 6 conferențiari universitari din cadrul Departamentului de Geografie, Turism și Amenajarea Teritoriului al facultății.

Comitetul de organizare este format din: asist. univ. Tudor Caciora (Universitatea din Oradea), lector univ. dr. Marius Stupariu (Universitatea din Oradea), dr. Dan Mircea Mihalea (A.B.A. Crișuri Oradea), conf. univ. dr. Ștefan Baias (Universitatea din Oradea), dr. Mihaela Ungureanu (Agenția de Management al Destinației Bihor).

Parteneri ai manifestării științifice sunt școlile doctorale de geografie de la Universitatea Ștefan cel Mare, din Suceava, Universitatea Ovidius, din Constanța și Universitatea de Stat din Moldova, din Chișinău.

Evenimentul științific și activitățile de teren se vor desfășura la baza didactică Gaudeamus a Universității din Oradea, din stațiunea balneoclimatică Stâna de Vale.

 

Biroul Comunicare - UO

Image