Proiectul isi propune să creeze o rețea educațională și de cercetare care să cuprindă cercetători din regiunile multietnice și multiculturale de la granița de vestul Romaniei (Universitatea din Oradea) și estul Slovaciei (Universitatea din Preșov), cu scopul de a explora rolul minorităților etnice, al multiculturalismului și plurilingvismului în societatea contemporană, marcată de fenomenul globalizării, al integrării europene și creșterii în importanță a regiunilor.

Echipa română implicată în proiect este formată din prof.univ.dr. Alexandru Ilieş, director de proiect alături de prof.univ.dr. Ovidiu Gaceu, prof. univ.dr. Dorina Camelia Ilieş, conf.univ.dr. Ioana Josan, lector univ.dr. Vasile Grama, lector univ.dr. Cezar Morar, lector univ.dr. Grigore Herman, lector univ.dr. Mihai Vlaicu și lector univ.dr. Maria Gozner de la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, Departamentul de Geografie, Turism și Amenajarea Teritoriului. Din partea slovacă participă Prof. René Matlovič, Rector al Universității din Preșov, director de proiect, dr. Kvetoslava Matlovičová, mgr. Jana Kolesárová, mgr. Anna Židová, mgr. Milovslav Michalko, mgr. Jana Kormaníková și dr. Alexander Mušinka, de la Facultatea de Științe Naturale și Umaniste, Departamentul de Geografie și dezvoltare regionale.

La întâlnire vor mai participa dl. Rector al Universității din Oradea, Prof.univ.dr.ing. Constantin Bungău și dl. ProRector al Universității din Oradea, Prof.univ.dr. Sorin Șipoș pentru instituționalizarea și dezvoltarea cooperării dintre cele două universități în alte domenii de educație și cercetare.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 11 noiembrie 2013, de la ora 9.00 în Sala de Consiliu a Universității din Oradea, Pavilion A, Campusul Universităţii din Oradea.

 

 

Persoana de contact: Dr. Vasile Grama, 0740889301, vasigrama@yahoo.com

Biroul de Comunicare Nr. 162 din 08.11.2013

 

Program