Vă invităm să luaţi parte la deschiderea acestui eveniment care va avea loc joi,  7 martie 2013, de la ora 900, în sala de conferinţe a Bibliotecii Universitaţii din Oradea.

Proiectul este finanțat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul Erasmus, Universitatea din Oradea (parteneră de cinci ani în acest proiect), fiind pentru prima dată organizator. Centrat pe teme complexe și de actualitate din domeniul planificării teritoriale, acest program intensiv are o tradiție de 20 de ani și participanţii se reunesc anual în alt centru universitar.

Scopul acestui tip de program  este acela de a oferi  studenților și profesorilor posibilitatea de a conlucra în grupuri multinaționale, beneficiind, astfel, de condiții de învățare și predare speciale, care nu sunt disponibile într-o singură instituție, precum și de a descoperi împreună noi perspective asupra temei abordate, fiecare beneficiind de background-ul cultural al partenerilor.

Obiectivul programului intensiv de anul acesta este de a realiza un exercițiu didactic centrat pe tematica mobilității durabile în municipiul Oradea și localitățile din zona metropolitană, Asociația Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea și  Oradea Transport Local SA fiind actorii  instituționali cooptați ca și colaboratori.

Rezultatele acestei colaborări vor fi benefice tuturor, permițând studenților și cadrelor didactice să realizeze un exercițiu cu un caracter puternic aplicativ și un schimb de experiență cu practicienii și actorii locali din domeniu, respectiv, practicienilor și actorilor instituționali locali, obținerea expertizei universitare asupra sistemului de transportului local, precum şi obținerea unor idei noi pe acestă temă.

În data de 16.03.2013, începand cu ora 9, în Aula Magna a Universității din Oradea va avea loc prezentarea rapoartelor finale ale celor șase grupuri de lucru internaționale, în care studenții  vor expune viziunea lor legată de transportul public urban durabil în municipiul Oradea și zona metropolitană.

Atașat găsiți programul detaliat al acestei manifestări. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să-l contactați pe domnul dr. Valentin Nemeș la nr. 0741 492 885.

Vă aşteptăm!                                       

Coordonator proiect

Lector univ.dr. Luminiţa FILIMON

Programul manifestării