“Planul strategic al Universității din Oradea și reglementările interne care vizează cercetarea, procesul educațional și internaționalizarea duc la eficiență. Se dovedeste, astfel, că investițiile făcute în această direcție la universitate dau roade. Este important de menționat faptul că Oradea, ca centru universitar, ocupă poziția 6 la nivel national. Pe viitor ne dorim să creștem și să fim clasați tot mai bine în ranking-urile internationale”, afirmă Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău.

 Clasamentul s-a bazat pe un studiu realizat de către Ministerul Educaţiei. Locul ocupat ne onorează. Punctajul obținut în anul 2022 este semnificativ mai mare decât în anul 2021, crescând cu aproape 30% față de anul trecut.

Obiectivul Metarankingului Universitar 2022 a fost să identifice poziționarea universităților românești, performante la nivel științific și cu vizibilitate internațională în clasamentele internaționale.

Raportul asupra Exerciţiului Naţional de Metaranking Universitar - 2022 a fost elaborat de cei 9 membri ai Grupului de experţi de înalt nivel (High Level Experts Group), numiţi prin Ordinul Ministrului.

Cifrele spun totul. Universitatea din Oradea se află, în mod evident, pe un trend ascendent în ceea ce privește cercetarea și diseminarea rezultatelor acesteia în publicații de certă valoare științifică,” afirmă domnul prorector VRI, prof. univ. dr. habil. Sorin Borza.

 Prezența Universității din Oradea în clasamentele internaționale standardizate, alocarea de resurse constante cercetării științifice și o bună gestionare a acestora au facilitat excelența în cercetare și o mai bună vizibilitate internațională,” prorector Managementul Ceretării și Calității, prof.univ. dr. Sanda Monica Filip.

Birou Comunicare

METARANKING 2023