Comunicat de presă

 

 IOMP (Organizația Internațională pentru Fizica Medicală) marchează la 7 noiembrie, pentru prima oară în istorie, Ziua Internaţională a Fizicii Medicale. Evenimentul se leagă, totodată, de ziua de naștere a celei care a contribuit semnificativ la dezvoltarea acestui domeniu - Marie Curie.

Fizica medicală este o știință și în același timp o profesie nobilă, care merită a fi marcată și la nivel local. Având în vedere ascensiunea acestui important domeniu pe plan mondial și nevoia de dezvoltare pe plan național, orice ocazie în cadrul căreia se pot prezenta și dezbate idei care să încurajeze progresul fizicii medicale este binevenită.

Facultatea de Științe din cadrul Universității din Oradea se poate mândri cu specializarea Fizică Medicală, atât pentru studii de Licență cât și Master. Studenții acestor specializări vor expune scurte prezentări despre domeniul lor de studiu, tematici care vor fi accesibile atât elevilor cât și publicului larg.

În calitate de cadru didactic al Facultății de Științe și de vice-președinte al Colegiului Fizicienilor Medicali din România, doresc să invit pe toți cei interesați de rolul fizicii medicale în societate și de impactul acesteia asupra dezvoltării tehnologiei medicale de vârf, la evenimentul din 7 noiembrie care va avea loc în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, între orele 16.00-18.00.

 

Conf.univ.dr. Loredana Marcu

Biroul de Comunicare Nr. 157 din 6 noiembrie 2013