Gazde ale oaspeților din Republica Moldova au fost rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, și prorectorul prof. univ. dr. habil. Sorin Borza. Reprezentanții celor două instituții universitare au agreat și semnat un acord ce colaborare care, așa cum spune prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, „Este axat, în primul rând, pe colaborarea în domeniul științelor educației”.

Rectorul Universității din Oradea a subliniat faptul că vizita universitarilor moldoveni a avut ca scop „dezvoltarea relațiilor dintre cele două instituții academice”. În cadrul discuțiilor purtate, universitarii de la Chișinău și Oradea au abordat teme legate de digitalizare, noutăți în științele educației, tehnici și tehnologii moderne de predare. „Vrem să continuăm buna colaborare pe care o avem cu Universitatea Pedagogică de Stat din Republica Moldova, să accesăm împreună proiecte cu finanțări europene și să îmbunătățim schimbul de studenți și profesori, în ambele direcții”, a mai declarat prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău.

Prorectorul UPSC, conf. univ. dr. Ludmila Armașu-Canțîr, l-a invitat pe omologul ei orădean la Chișinău. Prof. univ. dr. habil. Sorin Borza a promis că, în cel mai scurt timp posibil, va conferenția din nou la universitatea moldavă.

Cu prilejul vizitei reprezentanților UPSC, conducerea Universității din Oradea a decis să facă o donație de carte. 1.000 de volume vor pleca de la Oradea pentru a-și găsi noi cititori în biblioteca instituției academice de la Chișinău.

Oaspeții moldoveni au vizitat campusul și biblioteca universității, iar rectorul UPSC, conf. univ. dr. Alexandra Barbăneagră, a semnat în cartea de onoare a Bibliotecii Universității din Oradea.

Biroul Comunicare

Image


Image Image Image