Obiectivul declarat al acestui seminar este prezentarea unei tehnologii inovatoare de producere a energiei termice, care îmbină eficient comprimarea mecanică a vaporilor de agent frigorific cu principiul absorbției, obținându-se în acest fel temperaturi ridicate ale apei, făcându-se posibilă utilizarea cu succes a acesteia în rețelele de termoficare urbană sau în procesele tehnologice de pasteurizare a laptelui, de preparare a laptelui praf, în industria de procesare a cărnii, în industria chimică etc.

 De asemenea, vor fi identificate oportunitățile de finanțare oferite de guvernul Norvegiei, precum și barierele apărute în penetrarea sistemelor de încălzirea/răcire şi preparare a apei calde de consum cu pompe de căldură hibride.

Seminarul se adresează reprezentanților companiilor de utilităţi, personalului din compartimentele tehnice ale primăriilor de municipii care au termoficare, inginerilor constructori de instalații, arhitecţilor urbaniști, mediului academic, politicienilor, etc. 

Participarea este gratuită. Pentru confirmare vă rugăm să sunaţi la numărul: 0740-371365.

La manifestare vor participa reprezentanți ai producătorului de pompe de căldură hibride, ai ONG-ului GreenWatt, precum și cadre didactice ai Departamentului de Inginerie Energetică.

 

Biroul de Comunicare

Nr. 155 din 05.11.2013

 

>