Conferința cu titlul ”L`imaginaire et le numerique” va avea loc în Sala de Conferințe a Universității din Oradea, de la ora 11.00. Evenimentul va fi moderat de către conf.univ.dr.habil. Sorin Borza (Universitatea din Oradea), în timp ce prof.univ.dr. Ionel Bușe de la Facultatea de Științe Socilale din cadrul Universității din Craiova va face o prezentare a cărților invitatului.
 
Profesorul Jean-Jacques Wunenburger a ocupat mai multe funcții academice printre care funcția de prorector responsabil cu cercetarea și documentarea la Universitatea Jean Moulin Lyon (2001 - 2004).
Legătura cu România este una foarte strânsă, domniei sale acordându-i-se titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București în anul 2003.
 
Prin lucrările, studiile și conferințele sale, filosoful Jean-Jacques Wunenburger deschide o nouă perspectivă în înţelegerea raţionalităţii filosofice contemporane. În linia cercetărilor deschise de G. Bachelard și G. Durand, el investighează mecanismele de funcționare a imaginației și relația acesteia cu activitatea rațională.
 
A publicat peste 25 de cărți la edituri de prestigiu din Franța.
 
Birou ComunicareImage