Evenimentul a reprezentat o șansă inedită de implicare în formarea unei noi viziuni privind punerea în valoare a moștenirilor arhitectural-urbanistice existente, prin Conferințe universitare, expoziții inedite în spații neconvenționale, studii de caz elaborate în cadrul atelierelor interdisciplinare, excursii documentare.

În data de 22 iulie 2022, la ora 11.00, vă invităm la vernisajul expoziției „UNIVERSITATEA DE VARĂ DIN ORADEA 2022”.  Vă dăm întâlnire la intrarea principală a Universității din Oradea, strada Universității nr. 1, de unde vom începe itinerarul la cele șase zone studiate: 1. Poarta și Scena, 2. Clădirile portarilor, 3. Centrul, 4, Scuarul, 5. Fosta Casa subofițerilor, 6. Noul acces pentru Bibliotecă (obeliscul) și curtea Bisericii. 

La Biblioteca Universității din Oradea vom organiza o masă rotundă pentru a sintetiza ideile interdisciplinare. În același cadru festiv vor fi înmânate Diplome de Participare. La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Conducerii Universității din Oradea și ai Administrației locale și județene, OAR UAR, RUR.
 

Biroul de Comunicare