La dezbateri au participat specialiști din țară și din Ungaria: Cornelia Florica Alexa, grefier-șef, Judecătoria Oradea, Cornelia Precup, grefier, Curtea de Apel Oradea, prof.univ.dr. Erika Varadi, de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Miskolc, precum și domnul Felix Ardelean executor judecătoresc, Camera Executorilor Judecătorești Oradea.

Prof.univ.dr. Erika Varadi a vorbit despre provocările puse în fața Justiției în era transformărilor digitale și locul grefierului în contextul acestor transformări.

Cornelia Florica Alexa, grefier-șef la Judecătoria Oradea și absolventă a Școlii Naționale de Grefieri (SNG), a prezentat perspectiva ei asupra profesiei de grefier, aspecte din activitatea practică de grefier de ședință în procese de Drept Civil, condițiile de admitere la SNG și modul în care se derulează instruirea în cadrul acestei instituții. La rândul ei, Cornelia Precup, grefier la Curtea de Apel Oradea a vorbit despre provocările unei cariere îndelungate ca grefier de ședințele de „Drept penal”, din perspectiva unei activități de peste 30 de ani în domeniu.

La rândul său executorul judecătoresc Felix Ardelean le-a prezentat studenților condițiile de acces în profesie, precum și principalele avantaje și dezavantaje ale profesiei de executor judecătoresc. Studenții au adresat întrebări și au primit răspunsuri din partea invitaților. „Acest gen de activități au ca scop dezvăluirea și descoperirea, împreună cu studenții, a celor mai frumoase și fascinante momente din cadrul profesiilor de grefier și cea de executor judecătoresc”, a precizat conf. univ. dr. Claudia Timofte, responsabilul de comunicare al Facultății de Drept a Universității din Oradea.

„Mulțumim invitaților pentru prezență, iar studenților pentru interesul manifestat. Și prin acest eveniment se reiterează buna colaborare între Facultatea de Drept și instituțiile, respectiv formele de exercitare ale profesiilor juridice din Oradea. Iar, pe plan internațional, bunele relații dintre Facultatea de Drept a Universității din Oradea și Facultatea de Drept a Universității din Miskolc”, a mai spus conf. univ. dr. Claudia Timofte.

Biroul de Comunicare

Image  Image  Image  Image