Alături de echipa Universității din Oradea la turneul final au participat: Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” - Brașov, Universitatea „Vasile Alecsandri” - Bacău, Universitatea „Babeș-Bolyai” - Cluj Napoca, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport - București, Universitatea de Vest - Timișoara. Sâmbătă, 13 mai 2022, s-au disputat jocurile din cadrul grupelor, iar duminică jocurile pentru stabilirea clasamentului final. „Partidele au fost urmărite de un public numeros, prezent la sală, fiind transmise și live, pe pagina de facebook a Facultății de Geografie, Turism și Sport”, precizează conf. univ. dr. Szabo-Alexi Paul, de la Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie.

Echipa Universității din Oradea, ce activează în cadrul eșalonului A2 din cadrul Campionatului Național de Volei a fost formată din studente la Facultățile de Geografie, Turism și Sport, Facultatea de Medicină și Farmacie și Facultatea de Științe Socio-Umane, toate fiind componente ale echipei Clubului Sportiv Universitar Oradea.

Universitarele orădence au câștigat ambele meciuri din grupă, disputate împotriva studentelor de la AFA Brașov și UVT Timișoara, cu scorul de 2-0 și s-au calificat în finala mare a competiției. Finala a fost câștigată de către echipa Universității „Babeș-Bolyai” - Cluj Napoca, ce a beneficiat de aportul unor jucătoare ce evoluează în divizia A1. Devenind campioană națională universitară, echipa din Cluj-Napoca va reprezenta România la Jocurile Europene Universitare, care se vor desfășura în luna iulie, la Lodz, în Polonia.

„Merită să subliniem faptul că echipa de volei feminin a Universității din Oradea, reeditează performanța obținută la ediția din 2020, devenind vice-campioană și intrând în posesia medaliilor de argint puse în joc”, subliniază conf. univ. dr. Szabo-Alexi Paul, de la Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie. Medaliile de bronz au fost adjudecate de către Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, care a învins, în finala mică, echipa UVT Timișoara.

Lotul Universității din Oradea este format din voleibalistele: Nistor-Popovici Rossana, Ioniță Andreea, Maxim Andreea, Bosuioc Cătălina, Breban Alexandra, Blaj Giulia, Bikfalvi Alexandra, Pura Mădălina, Lăscuț Nicola, Gagyi Emese, Chiș Flavia, Talida Goia. Acestea sunt antrenate de către cadrele didactice titulare la Departamentul de Educație Fizică și Sport: lector. univ. dr. Szabo-Alexi Mariana și conf. univ. dr. Szabo-Alexi Paul.

„Mulțumim partenerilor, participanților și studenților voluntari pentru sprijinul acordat și implicarea în desfășurarea unui eveniment reușit în care sportul academic a fost la înălțime”, spune cel responsabil de organizarea CNUVF 2022, conf. univ. dr. Szabo-Alexi Paul.

Biroul de Comunicare

Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image