În prima zi a evenimentului, un număr însemnat de elevi, orădeni și nu numai, au trecut pe la standurile celor 15 facultăți ale Universității din Oradea. În afara activităților de prezentare, organizate de fiecare facultate, musafirii au avut parte și de un tur ghidat al campusului.

Bianca Silvășan, președinta Uniunii Studenților din Oradea, a remarcat faptul că elevii sosesc în grupuri mici: „Vin câte trei, cinci, grupuri de prietenii și sunt interesați de ceea ce le poate oferi universitatea noastră. Sunt, evident, dornici să afle care e oferta educațională. Cred că putem spune, încă de pe acum, că va fi o reușită”.

Fiindcă ideea acestui târg a pornit de la Consiliul Județean al Elevilor Bihor, era firesc ca și reprezentanții acestei organizații să fie prezenți la Universitate. Andra Trif – director al Departamentului Cultură, Educație și Programe Școlare al CJE Bihor, spune că a simțit, printre liceeni, că e nevoie de un asemenea eveniment. „M-am gândit cum ar fi să organizăm un târg de cariere, direct la sursă, cum s-ar spune, adică la Universitatea din Oradea. În așa fel încât colegii noștri să aibă, la prima mână, de la profesori și studenți, cele mai bune informații despre oportunitățile pe care le au aici, la Oradea”.

La rândul ei, Andra Vidican, elevă și voluntar al CJE Bihor, afirmă că Târgul Facultăților Orădene este o oportunitate pentru ea și colegii ei de a își lărgi paleta de informații cu privire la viitorul lor educațional și profesional. „Trebuie să avem o viziune cât mai largă în ce privește viitorul nostru și, mai ales, cred eu, e bine să știm că Universitatea din Oradea ne oferă aici, acasă, importante oportunități educaționale”.

„Târgul Facultăților Orădene” își va închide porțile sâmbătă, 14 mai 2022, după-amiază, la orele 16:00.

 

Biroul Comunicare

 


Image Image Image Image