Activitățile prevăzute în proiect implică frecventarea unor cursuri de profil de la cele două universități germane menționate, stagiu de documentare în bibliotecile institutelor de filologie germanică. Studentele vor vizita institutul academic și muzeul dedicat Fraților Grimm, fondatorii germanisticii ca domeniu de studiu și cercetare. Un obiectiv la fel de important al proiectului este întâlnirea cu studenții germani din Göttingen, care studiază limba română. Dezideratul participanților români la proiect este de a consolida relația de cooperare între Oradea-Göttingen/ Kassel inițiată la începutul acestui an universitar.

Partea a doua a acestui proiect se desășoară în luna octombrie 2013 când Facultatea de litere de la Universitatea din Oradea primește vizita colaboratorilor din Göttingen. Vizita grupului de nouă studenți din Göttingen este finanțată de Universitatea Georg-August din Göttingen prin sprijinul profesorului universitar dr. Michael Job. Coordonatoarea proiectului, dr. Corina Martinas a propus un workshop despre tehnici de învățare a limbilor străine în tandem. Studenții germani au luat parte împreună cu elevii din liceele orădene, în care se predă limba germană intensiv și maternă, la o dezbatere pe tema Viața de student în România și Germania. Asteptări și orizonturi

Obiectivele proiectului includ printre altele lărgirea perspectivelor și experienței didactice și științifice a studenților profilului de Limba și Literatura Germană de la Universitatea din Oradea, crearea unei rețele academice de comunicare atât la nivel de studenți cât și la nivel de cadre universitare.

 

 

Director proiect,

Lector univ. dr. Veronica Buciuman

Afiş