Însoţiţi de reprezentanţii Serviciului de educaţie din cadrul Pentitenciarului Oradea, cei 15 deţinuţi au asistat cu interes la prezentarea universităţii susţinută de prorectorul responsabil cu Managementul Serviciilor Studenţeşti şi Sociale, conf.univ.dr. Simona Trip.

În debutul prezentării, comisarul Gabriel Ţica, şef al Serviciului de Educaţie a dorit să precizeze aspectul extrem de benefic al acestor activităţi menite să faciliteze reintegrarea socială a persoaanelor private de libertate şi care, ieşind în comunitate, să poată observa dezavantajele vieţii de penitenţă în raport cu libertatea socială.

Student la Istorie, Cristian Culiciu a participat la întâlnire ca reprezentant al Asociaţiei „Gheorghe Şincai” a Studenţilor în Istorie şi le-a vorbit celor prezenţi despre evoluţia învăţământului universitar orădean de la înfiinţare, în anul 1780 până în prezent.

Vizita s-a încheiat cu întrebări din partea deţinuţilor cu privire la posibilităţile de orientare şi consiliere pentru obţinerea unui loc de muncă dar şi despre avantajele, oportunităţile şi facilităţile de studiu pe care Universitatea din Oradea le oferă.

Activitatea de astăzi se încadrează în demersurile Penitenciarului Oradea de recuperare socio-comportamentală a persoanelor care ispăşesc pedeapsa cu închisoarea în perspectiva unei reintegrări eficiente în comunitate.

Biroul de Comunicare Nr. 136 din 14.10.2013