Primul eveniment, din seria intitulată: „Azi student, mâine?”, se numește „Oportunități de angajare în companiile Everience și Nidec”, urmând să aibă loc, online, în data de 1 noiembrie, de la ora 13:00. Webinarul îi are ca invitați pe Cosmin Bârzan și Ioana Ardelean, reprezentanții Everience România SRL și pe Raul Gutin, de la Nidec Oradea SRL. „Reprezentații celor două firme vor prezenta companiile lor, profilul candidaților, posturile disponibile și alte detalii legate de recrutarea absolvenților de la Facultatea de Litere”, spune lect. univ. dr. Teodora Cernău.

     Următoarea întâlnire online va avea loc chiar a doua zi, în data de 2 noiembrie 2021, de la ora 14:00, sub titulul: „Cultura ca profesie și vocație”. Mircea Pricăjan, redactor-șef al revistei „Familia” și Emeșe Crăciun  Bőkős, coordonator de birou la Editura Casa din Oradea, le vor vorbi studenților despre cum să începi o carieră în domeniul cultural, satisfacțiile pe care le oferă acest tip de activitate, cum se muncește într-o editură și cum poți deveni colaborator al unei astfel de organizații.

     Renata Demeny, asistent, în cadrul Direcției Generale Traduceri, a Strategy an Innovation Unit, de la Parlamentul European, le va prezenta studenților instituția în care lucrează, aducându-le totodată și informații referitoare la stagiile și angajările pe care aceasta le face. Webinarul va avea loc în data de 3 noiembrie 2021, începând cu ora 13:00. De asemenea, la întâlnirea online, „Oportunități de carieră în Instituțiile Europene pentru absolvenții Facultății de Litere”, va participa și Dora Brașoveanu – manager Solaris Global Communication. Expert în resurse umane, Dora Brașoveanu va răspunde la întrebări legate de prezentarea la un interviu de angajare și le va oferi participanților modele pentru un CV de succes.

Biroul de Comunicare

Image