La doar câteva zile după această performanță, Andreea a decis să se înscrie la Facultatea de Drept a Universității din Oradea. „Eu sunt o persoană foarte spontană. Deși, inițial, mă gândeam să merg la Cluj, am luat decizia de a rămâne la Oradea pe moment și cred că e mai bine să rămân acasă. Sora mea a terminat și ea facultatea la Oradea, știu că e foarte bine aici și că profesorii se țin de treabă” spune Andreea.

Întrebată de ce a ales Dreptul, viitoarea studentă afirmă că această decizie reprezintă pentru ea un mod de a „ieși din zona de confort”, o provocare. „Sunt foarte încântată și curioasă în ceea ce privește cursurile Facultății de Drept. Vreau să văd dacă o să îmi placă. Știu că nu e o facultate ușoară. Mi s-a spus că voi avea mii de pagini de citit, dar nu mă tem de asta. Îmi place să învăț și îmi plac provocările”.

Adelina spune și ea că „prestigiul” de care se bucură Facultatea de Drept a Universității din Oradea a fost argumentul care a determinat-o să rămână acasă. „Au fost și recomandările, foarte bune, pe care le-am primit din partea unor prieteni și cunoștințe care, la rândul lor, au absolvit această facultate”. Viitoarea studentă, notată cu 10 la Bacalaureat, a mărturisit că, după ce va termina facultatea, va da examen la Institutul Național al Magistraturii, fiindcă își dorește să devină judecător.

Iată că elevii de 10 ai Oradiei continuă să vină spre universitatea orașului lor, contribuind la creșterea valorii acesteia și confirmând vechea zicală că „nicăieri nu e mai bine decât acasă”.

Biroul de Comunicare UO


Image Image