Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, de la Chișinău, Institutul de Istorie și Academia de Științe a Moldovei. Discuțiile, care își propun „să abordeze subiecte referitoare la personalitatea multidimensională a istoricului Nicolae Iorga, direcțiile de cercetare derivate din opera marelui istoric, precum și direcții contemporane  de cercetare în domeniul istoriei”, vor avea loc online, în data de 13 mai 2021, între orele 9:00 și 14:00, fiind transmise pe platforma Google Meet.

Cei doi istorici ai Universității din Oradea își vor susține prelegerile în cadrul primei secțiuni a conferinței, Societate și politică în opera științifică a lui Nicolae Iorga.

Decanul I.R.I.S.P.S.C., prof.univ.dr. Gabriel Moisa va aborda tema intitulată „Nicolae Iorga și chestiunea Basarabiei în context internațional (1856-1916).

Prof.univ.dr. Sorin Șipoș le va vorbi celor prezenți despre „Nicolae Iorga și cercetările sale asupra românilor din Transilvania și Ungaria, până în anul 1914”.

Biroul de Comunicare