Nu este un act singular, această ”practică” a fost prezentă în ultimii 5 ani în cadrul facultății noastre și, cu toate piedicile prezentului, aceasta a fost continuată.

În acest an, studenții anului IV din cadrul Facultății de Drept, sprijiniți și de studenții anului III au decis să se implice și să-i ajute pe: ȘTEFAN, un copil de 3 ani din Oradea care are nevoie de administrarea tratamentului Zolgesma și pe COSMIN, un băiat de 13 ani, care trăiește alături de tatăl său, bolnav, la marginea unei păduri din Maramureș, într-o casă cu utilității precare.

Sesiunea festivă a acțiunii s-a derulat la data de 22.12.2020, on line, pe Zoom, date fiind condițiile din prezent. În cadrul acesteia au fost prezentate activitățile derulate în trecut, obiectivele prezentei acțiuni, sumele strânse și repartizarea lor către cei doi copii, precum și înregistrarea colindelor - studenți și profesori, reuniți într-un cor ad-hoc, au cântat două dintre cele mai îndrăgite colinde, pentru a mulțumi în acest fel celor care au fost implicați în această acțiune. Momentul a fost emoționant, au luat cuvântul cadre didactice și studenți vorbind despre importanța acțiunii pentru comunitate și facultate, mulțumind celor care și-au adus aportul la succesul acțiunii. O idee importantă a fost aceea a conștientizării importanței lucrurilor esențiale – ceea ce contează cu adevărat în viață și, poate, sărbătorile de iarnă, ne îndeamnă să medităm și să facem mai mult în legătură cu acest aspect.

Conf.univ.dr. Cristian Miheș, decan al facultății a spus: “Felicitări studenților pentru că au reușit să se implice și în această acțiune caritabilă, felicitări pentru că sunt alături de comunitatea în care trăiesc, învață și se formează, felicitări pentru că au înțeles încă de pe acum cât de important este rolul lor în societate. Suntem convinși că vor continua să înțeleagă nevoile societății/comunității și vor milita pentru o societate mai bună. Felicitări și colegilor pentru implicare! Dorim tuturor SARBĂTORI FERICITE și UN AN NOU cu sănătate și plin de împliniri. Să ne revedem cu bine, sănătoși, cât mai curând și față în față!

Decan,

Conf.univ.dr. Cristian Dumitru MIHEȘ

Image  

Image  

Image  

Image  

Biroul de Comunicare