Conferința face parte din ciclul conferințelor desfășurate anual de Facultatea de Drept. Evenimentul a fost deschis de Conf.univ.dr. Cristian Miheș, decanul Facultății de Drept, Judecător Carmen Domocoș – președinte, Tribunalul Bihor; conf. univ. dr. - Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Conf.univ.dr. Mircea Ursuța – Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea.

Această conferință a fost realizată în colaborare cu Editura Universul Juridic și a abordat teme de actualitate, cu invitați de marcă din țară și străinătate, fiind organizată pe două secțiuni după cum urmează:

  1. „CONTENCIOSUL ADMINISTRATIV. ACTUALITATE ȘI PERSPECTIVE” ON LINE, pe universuljuridic.ro. În cadrul acestei secțiuni au conferențiat Jud. Adrian Buz, Curtea de Apel Oradea, Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Prof. univ. dr. Ovidiu Podaru, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Conf. univ. dr. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Conf. univ. dr. Carmen Domocoș, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Conf. univ. dr. Dan Constantin MÂțĂ, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Conf. univ. dr. Lucia Catană, Facultatea de Drept și Administrație Publică, Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, Dr. Eugenia Marin, fost judecător ICCJ,  Prof. univ. dr. Anton Trăilescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Timișoara.

O veritabilă conferință magistrală de Contencios administrativ - în cadrul acestei secțiuni, dezbaterile au fost intense și foarte utile prin prisma provocărilor pe care le oferă materia contenciosului administrativ în prezent.

                       

  1. „ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ. ACTUALITATE ȘI PERSPECTIVE” (în Limba Română și Engleză), ON LINE, pe zoom. În cadrul acestei secțiuni au conferențiat: Conf.univ.dr. Mihaela Pătrăuș, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Dr. Csaba Békési, director AJOFM Bihor, Conf.univ.dr. Claudia Timofte, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Conf.univ.dr. Lavinia Onica-Chipea, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Lect.univ.dr. Diana Cîrmaciu, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Lect.univ.dr. Simina Goia, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Lect.univ.dr. Florina Morozan, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Lect.univ.dr. Oana MihĂilĂ, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea, Lect.univ.dr. Mihaela TEACĂ, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea.

Această secțiune a avut și un panel internațional în cadrul căruia au conferențiat profesori de la Universități din Debrecen, Miskolc și Szeged, precum și profesori din cadrul Universității din Oradea: Conf.univ.dr. Zoltán VARGA, Universitatea din Miskolc, Conf.univ.dr. Éva ERDŐS, Universitatea din Miskolc, Lect.univ.dr. Péter BORDÁS, Universitatea din Debrecen, Prof. dr. Elek BALÁZS, Universitatea din Debrecen, Conf.univ.dr. Cristian Miheș, Universitatea din Oradea, Lect.univ.dr.  Bogdan BODEA, Universitatea din Oradea, Prof.univ.dr. Zsuzsanna ÁRVA, Universitatea din Debrecen, Dr. Adrienn NAGY, Director - European and International Law Institute, University of Miskolc, Lect.univ.dr. Erzsébet Csatlós, Universitatea din Szeghed, Lect.univ.dr. Attila BARTA, Universitatea din Debrecen, Nádasné dr. RAB Henriett, Universitatea din Debrecen, Lect.univ.dr. MÁRTON Zaccaria, Universitatea din Debrecen, Lect.univ.dr. Zsolt HAJNAL, Universitatea din Debrecen.

Această secțiune a avut mai multe ateliere, atât în Limba Română și în Limba Engleză, în cadrul cărora au fost abordate atât chestiuni care sunt presante și totodată, interesante, din prisma provocărilor momentului, respectiv au fost abordate și chestiuni de principiu, fundamentale pentru Științele Administrative și Drept.

În cadrul conferinței a avut loc și o prezentare de carte „Tratat de contracte administrative și contencios al contractelor administrative în contextul Codului administrativ și al actelor normative interne și unionale”  autor - conf.univ.dr. Oliviu Puie și „Sancțiunile procesuale penale. Inadmisibilitatea – Decăderea – Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate – Nulitatea” autori: Conf.univ.dr. Ioan Lazăr și Mihai GIURGEA.

Cu ajutorul noii tehnologii chiar și în timpuri pandemice comunicarea academică continuă.

Cadrul de dezbatere oferit de secțiunile conferinței oferă oportunitatea de a audia, învăța, de a ne perfecționa și de duce mai departe atât actul didactic și de cercetare, dar și de a identifica soluții practice, atât pentru Drept, cât și pentru Administrație publică.

            ”Mulțumim tuturor invitaților, precum și colegilor pentru contribuția la reușita evenimentului, respectiv studenților pentru interesul dovedit. A fost o zi plină, frumoasă cu adevărat, din punct de vedere profesional!

              Să ne revedem cu bine, sănătoși, cât mai curând și față în față”, a declarat Decan, Conf.univ.dr. Cristian Dumitru Miheș, la finalul evenimentelor.

 

Biroul de Comunicare


Image Image Image Image