Conferința a fost susținută de către rectorul universității prof.univ.dr.habil. Constantin BUNGĂU. Alături de domnul rector, din partea universității, au fost prezenți doamna prorector responsabil cu Managementul Economic – Administrativ, prof.univ.dr. Anca-Otilia DODESCU, domnul prorector responsabil cu Vizibilitatea și Relațiile Internaționale, conf.univ.dr.habil. Sorin BORZA, domnul președinte al Senatului universității, conf.univ.dr. Vasile-Aurel CĂUȘ și domnul prorector responsabil cu Managementul Academic, conf.univ.dr. Gabriel-Valentin BENDEA.

Subiectele dezbătute în cadrul conferinței au fost:

  • prezentarea noii echipe de prorectori ai Universității din Oradea;
  • procesul de admitere pentru anul universitar 2020-2021.

Rectorul a început prin a face o scurtă prezentare a fiecăruia dintre prorectorii cu care va colabora în noul mandat.

„Trăim o perioadă dificilă în care trebuie să învățăm să gestionăm corect, atât resursele financiare, cât și cele umane. Siguranța este pe primul loc”, a menționat rectorul universității, făcând referire la pandemia care ne afectează, nu doar pe noi, dar și întreaga Europă. „Suferim că nu mai vedem, atât studenți, dar și cadre didactice în campusul UO”, a recunoscut domnul rector.

Ca o noutate pentru acest an, rectorul a anunțat faptul că fiecare facultate poate să obțină prelungiri a perioadei de înscriere, dacă situația o cere, procesul de admitere fiind continuu din cauza situației actuale.

În continuare, au luat cuvântul, conf.univ.dr. Vasile-Aurel CĂUȘ care a făcut referire la importanța bunei colaborări dintre Senatul UO și conducerea universității.

Conf.univ.dr. Gabriel-Valentin BENDEA a confirmat faptul că cea mai mare provocare în acest moment este pandemia. „Cu toate acestea, la universitate au avut loc foarte multe activități care s-au desfășurat on-line. Acest fapt se datorează numărului mare de domenii și programe de studii din cadrul celor 15 facultăți de la Universitatea din Oradea”, a declarat prorectorul BENDEA.

Doamna prorector prof.univ.dr. Anca-Otilia DODESCU a spus că se va implica în serviciile suport ale UO, își dorește să identifice probleme administrative, acolo unde există, în vederea rezolvării acestora și a îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a activităților, atât ale personalului de la universitate, cât și ale studenților. „Îmi doresc o schimbare în bine la Universitatea din Oradea și voi colabora cu toți colegii mei în acest sens”, a declarat doamna prorector.

Domnul prorector, conf.univ.dr.habil. Sorin BORZA a declarat că misiunea sa este continuarea internaționalizării Universității din Oradea. Își dorește ca universitatea să aibă o mai mare deschidere spre social. „Universitatea din Oradea este parte integrantă din oraș, astfel că trebuie să colaboreze cu acesta”.

De asemenea, prorectorul conf.univ.dr.habil. Sorin BORZA a menționat faptul că încă din anul 2019 la universitate, au fost organizate cursuri și seminarii interactive, „iar perioada aceasta de pandemie ne-a găsit pregătiți”.

Domnul prorector BENDEA a subliniat faptul că la UO a fost creată o platformă complexă.

În partea a doua a conferinței a urmat o serie de întrebări din partea reprezentanților presei, la care s-a răspuns punctual din partea domnului rector, respectiv a domnului președinte Senat UO și a prorectorilor prezenți. Printre subiectele abordate, menționăm numărul mare de proiecte elaborate de managerii de proiect, bugetul generos de care acestea beneficiază, șantierele care sunt deschise la Universitatea din Oradea și altele.

În încheiere, rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin BUNGĂU, a mulțumit jurnaliștilor pentru prezență și pentru suportul acordat Universității din Oradea.

Detalii și informații despre condițiile de înscriere la Universitatea din Oradea se găsesc accesând site https://admitere.uoradea.ro/ro/

Biroul de Comunicare