1. Care sunt principalele 3 motive pentru care un absolvent de liceu ar alege Facultatea de Științe Socio-Umane?

Facultatea de Științe Socio - Umane atrage din mai multe motive. În primul rând, aș aminti cererea mare pe piața muncii de psihologi, profesori pentru învățământul primar și preșcolar, psihopedagogi speciali, specialiști în resurse umane, sociologi sau asistenți sociali. De asemenea, consider că pregătirea profesională temeinică asigurată de profesorii din cadrul facultății noastre este un motiv pentru care elevii de liceu ne caută. N-aș omite ca motiv nici faptul că li se oferă studenților experiențe de învățare inedite complete și de actualitate, datorate colectivului tânăr de cadre didactice, activități de învățare directă, dar și foarte multe stagii de practică.

2. Care sunt programele de studiu cele mai căutate?

Toate programele noastre de studii sunt interesante și căutate. Totuși, primează Psihologia și Pedagogia învățământului primar și preșcolar.

3. Care este cea mai mare provocare pentru un student care studiează la această facultate?

Având în vedere că în cadrul facultății noastre există foarte multe specializări (Psihologie, Pedagogia învățământului primar și preșcolar la zi și fără frecvență, Psihopedagogie specială, Asistență socială, Resurse umane, Sociologie) cred că prima provocare a viitorului student este pe care dintre acestea s-o aleagă. Toate sunt atractive, toate oferă continuitate și oportunități de angajare.

4. Oferta de predare are legătură cu piața muncii? Ce oportunități de angajare au cei care aleg să studieze la această facultate?

Suntem în strânsă legătură și colaborare cu partenerii noștri (Primăria Oradea și alte primării din județ, Inspectoratul Școlar Județean, școli din oraș și din mediul rural, cabinete de psihologie, multinațioale pentru partea de HR) astfel încât știm exact care sunt cerințele lor. Absolvenții noștri sunt pregătiți pentru profesii care au legătură cu munca cu oamenii (de la cei mai mici-educatoarele, la adulții care pentru a se angaja au nevoie de specialiști în resurse umane, sau la cei mai puțin iubiți de soartă care au nevoie de terapii specifice oferite de psihopedagogul special sau de psiholog și asistent social). De asemenea, toate statisticile pe care noi le facem demonstrează buna angajabilitate a absolvenților noștri.

5. Care sunt cele mai mari beneficii ale studenților de la Socio-Umane?

Studenții de la Facultatea de Științe Socio-Umane au oportunitatea de a continua studiul și după ce termină nivelul de licență tot la facultatea noastră deoarece există 5 programe de master care corespund fiecărui domeniu de licență. Avem și un domeniu de doctorat, cel de Sociologie, unde studiile pot fi continuate și, sperăm ca în curând să anunțăm și înființarea domeniului de doctorat Psihologie.

Ca fiecare student al Universității din Oradea, și studenții noștri beneficiază de burse de merit sau sociale, de locuri în cămine, de gratuitate la transport. De asemenea majoritatea studenților noștri sunt implicați în proiecte dobândind competențe complementare și totodată beneficiază de burse Erasmus cu peste 30 țări. Care ar fi cel mai mare beneficiu? Faptul că lucrează cu oameni care îi pregătesc să lucreze cu oameni.

6. Ne puteți da un exemplu de poveste de succes?

Cred că un singur exemplu nu ar fi corect. Îndrăznesc să afirm că majoritatea absolvenților noștri și-au găsit locul pe piața muncii, și suntem mândri că avem: inspectori școlari, profesori universitari, directori de școală, directori de resurse umane la multinaționalele din zonă, directori și angajați ai altor instituții ce au legătură cu omul și ajutarea acestuia, cum ar fi AJOFM, DASO, DGASPC, profesori în toate școlile din județ și nu numai, psihologi cu cabinete proprii.

Toate informațiile despre ADMITERE la Universitatea din Oradea - Admitere 2020 FACULTATEA DE ȘTIINȚE SOCIO - UMANE - http://www.socioumane.ro/index.php/informatii-generale-despre-admitere