Concursul a constat în traducerea unor texte în proză sau poezie (la alegere) din engleză în română și din română în engleză, urmărindu-se testarea competențelor de traducere, a cunoștințelor lexicale, gramaticale și stilistice.

Studentele Facultății de Litere din cadrul Universității din  Oradea, Cristina Bota a obținut mențiunea la secțiunea traducere și retroversiune de proză, Andreea Pantiloi mențiunea la secțiunea traducere și retroversiune de poezie,  precum și premiul special de originalitate pentru traducerea poeziei din engleză în română.

Abordarea traducerilor și retroversiunilor de text literar presupune nu doar cunoștințe și talent literar, ci și înțelegerea profundă a mesajelor din spatele metaforelor. Prin urmare cadrele didactice de la Departamentele de Limba și literatura engleză și Limba și literatura română din cadrul Facultății de Litere doresc să felicite participantele și pe această cale pentru competențele dobândite până în prezent, competențe recunoscute prin premii și de alte autorități din domeniul de specialitate.

Image  Image  Image  Image  

Biroul de Comunicare