Prin aceasta initiativa, studentii inrolati in program de la cele doua institutii partenere in proiect, Universtatea din Oradea si Universitatea din Debrecen vor participa la demonstratii practice in tehnici de imagistica a creierului, si la prezentari pe diverse teme actuale din neurostiinte, sustinute de cadre didactice sau cercetatori de la Universtatile din Debrecen si Oradea, dar si de la alte institutii academice sau de cercetare din Romania si Ungaria, cum sunt Centrul de Cercetare Coneural din Cluj, Universitatea Semmelweis din Budapesta, si Centrul de Cercetare in Medicina Experimentala al Academiei de Stiinte din Budapesta.

Tematica abordata include subiecte din domeniul neurostiintelor moleculare, al electrofiziologiei celulare, si al neurostiintelor cognitive.

De asemenea, programul include sesiuni stiintifice ale studentilor, in care acestia vor prezenta rezultate ale practicii de cercetare desfasurate pe parcursul derularii proiectului.

Manifestarea este cofinantata de catre Uniunea Europeana (UE) prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in cadrul Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

 

            Lider de proiect : Universitatea din Oradea

Director de proiect : Lector dr. Adina Mincic

BC Nr.101 din 25.06.2013