Conferința a fost deschisă de prof.univ.dr. Marcela Prada, Prorector al Universității din Oradea care a transmis mesajul de bun venit din partea conducerii universității. În continuare, au luat cuvântul prof.univ.dr. Florica Orțan, organizator al conferinței și lect.dr. Jude Tah (Stockholm University – Suedia), coordonatorul proiectului.

Temele abordate în cadrul prelegerilor susținute, atât de reprezentanții universităților partenere (Stockholm University - Suedia, University of Hertfordshire - Marea Britanie, Queen’s University of Belfast - Irlanda de Nord, Napier University of Edinburgh - Scoția, Oslo Metropolitan University – Norvegia), cât și de cei ai Universității din Oradea (prof.univ.dr. Florica Orțan, lect.univ.dr. Julien Kiss-Ferenc, prof. Alexandru Carțiș și prof. Adina Cărădan, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea), au fost practicile educaționale cu copiii și tinerii cu dizabilități, legislația în domeniu și politici educaționale.

În cea de-a doua parte a conferinței, au avut loc workshop-uri tematice, în cadrul cărora participanții, împărțiți în grupe de lucru, au dezbătut realitățile din spatele educației copiilor și tinerilor cu dizabilități, încercând să găsească, împreună, noi modalități de abordare a problemelor care se ivesc în acest context delicat, direcții de cercetare, politici publice, proiecte educaționale și eventuale perspective în dezvoltarea și îmbunătățirea acestui domeniu de activitate didactică.

Evenimentul reprezintă un succes și aduce un real aport dezvoltării și evoluției standardelor de lucru autohtone, la nivel european, oferind participanților o mai bună înțelegere a acestui climat educațional special, prin exemple de bune practici existente în alte comunități europene.

Biroul de Comunicare


Image Image Image Image