Desfășurat pe parcursul a două zile, evenimentul reunește specialiști din România, Ungaria, Polonia, Ucraina și Republica Moldova, care vor dezbate, în cadrul a patru secțiuni, teme precum: Studii teoretice europene în domeniul dezvoltării cooperării transfrontaliere, Metodologii de evaluare în cooperarea transfrontalieră; Provocări actuale în dezvoltarea cooperării transfrontaliere între statele membre ale UE; Problematica dezvoltării cooperării transfrontaliere la granițele externe ale Uniunii Europene.

Dezbaterile se înscriu în seria de evenimente organizate de Universitatea din Oradea pentru marcarea mandatului președinției României la Consiliul UE (1 ianuarie – 30 iunie 2019). De asemenea, discuțiile vor constitui un bun prilej de reflecție privind viitorul Europei, în contextul celebrării zilei Europei și a desfășurării Summit-ului informal al Consiliului European de la Sibiu, din 9 mai 2019.

Deschiderea evenimentului va avea loc în 8 mai 2019, de la ora 9.30, în Sala de Consiliu a Universității din Oradea (pavilion A, parter). Lucrările pe cele 4 secțiuni se vor desfășura în Sala de Consiliu și Hotel Continental (8 mai), respectiv Muzeul Cetății Oradea (9 mai).

Masa rotundă reprezintă o acțiune în cadrul proiectului Jean Monnet, Boosting Local Economic Growth in Border Regions in the Process of EU Integration: Best Practices of Eastern Partnership (EaP) Countries (599948-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-SUPPA), coordonat de Institute of Regional Research named after M.I. Dolishnyj of National Academy of Science of Ukraine, Lviv, Ucraina, pentru perioada 2018 – 2021.

Organizator

Prof.univ.dr. Ioan Horga

Image