Unul dintre articolele apărute în acest volum și anume ”Universitatea din Oradea în dinamica spațiului românesc” este semnat de prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, Rectorul Universității din Oradea. Domnia sa a fost moderatorul evenimentului de astăzi care i-a avut ca invitați pe prof. Laurențiu Șoitu și prof. Steliana Toma, doi dintre coordonatorii cărții.

Oradea este cel de-al doilea oraș de pe lista locațiilor înscrise în turul de promovare al cărții, lucru deloc întâmplător ținând cont de legătura strânsă dintre invitați și Universitatea din Oradea, domniile lor implicându-se în multe manifestări care s-au desfășurat la noi.

Din partea Universității din Oradea, au luat cuvântul și prof.univ.dr. Florica Orțan, director DPPD și conf.univ.dr. Karla Barth, decan al Facultății de Științe Socio-Umane. Ideea preluată de fiecare dintre vorbitori a fost importanța educației, sub toate aspectele ei.

În anul Centenarului Marii Uniri omagiem generația care a făcut posibilă unirea. ”Toți suntem formați în acești 100 de ani”, a declarat doamna Steliana Toma și ”am devenit ceea ce suntem azi și datorită lor”.

După cum a subliniat Rectorul UO, cartea nu este o carte de pedagogie, autorii încercând să scrie despre ”educația implicită și nu despre cea explicită” (prof. Laurențiu Șoita).

La eveniment au participat studenți și cadre didactice universitare și preuniversitare. La finalul prezentării, a urmat o sesiune de întrebări și de autografe.

Biroul de Comunicare

 


Image Image Image Image Image