Arta înseamnă, înainte de orice altceva, dialog. Dacă atelierul este spațiul în care studentul învață, experimentează și creează sub privirea ocrotitor-îndrumătoare a profesorului, galeria de artă este spațiul în care se împlinește cu adevărat menirea acestui parcurs educațional, este locul privilegiat în care creația artistică intră în contact cu cel căruia îi este destinată: publicul. Ieșirea din spațiul atelierului și pătrunderea în spațiul galeriei constituie pentru studentul-artist un adevărat examen, având menirea de a confirma reușita întregului său travaliu.
Plecând tocmai de la premisa că expunerea este o împlinire firească și necesară a creației, în urma unei selecții riguroase, ne propunem ca pe parcursul unei săptămâni să prezentăm publicului iubitor de artă din Oradea profilurile artistice ale celor mai performanți cinci studenți de la Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea. Acest adevărat maraton al artei tinere va fi organizat în cinci spații expoziționale diferite în care vor fi grupate, sub forma unor expoziții personale, lucrări reprezentative pentru specificul celor cinci specializări din cadrul departamentului: pictură, grafică, arte decorative, design vestimentar și design.
Expozițiile se vor desfășura în perioada 21-25.05.2018. Spațiile posibile pentru desfăsurarea lor sunt: Biblioteca Universității din Oradea, Muzeul Țării Crișurilor, Galeria Grota Roșie a Cetății din Oradea, Galeria de Arte Vizuale, Galeria Ars Nobilis. Pe lângă promovarea evenimentelor în presa locală și națională proiectul își propune și lansarea unui catalog care să cuprindă cinci portofolii de sine stătătore pentru fiecare student dintre cei cinci selectați, portofoliu care poate să contribuie la creionarea profilului său profesional.
Biroul de Comunicare