Se cunoaște că un capitol special în proiectarea produselor este dedicat materialelor din care aceste produse urmează a fi fabricate. Materialele plastice (polimerii termoplastici și polimerii termoreactivi) alături de materialele clasice sau de materialele compozite sunt materiale ce stau la baza proiectării şi realizării produselor industriale. Ele se regăsesc în toate sectoarele de activitate industrială. Tuturor produselor proiectate și fabricate li se cere să îndeplinească anumite condiții minime de rezistență pentru solicitările la care acestea vor fi supuse pe întreaga lor perioadă de utilizare, costuri de fabricație scăzute, etc.

            Cu cât se cunosc mai bine proprietățile unui material, cu atât proiectarea și fabricarea produselor răspunde mai bine cerințelor pieței. Proprietățile și domeniile de utilizare ale celor mai solicitați polimeri termoplastici din designul de produs (policlorura de vinil rigidă și plastifiată, polietilena de joasă și de înaltă densitate, polipropilena, polimetacrilatul de metil, polistirenul rezistent la șoc, poliamidele, policarbonații, polioximetilenii, poliuretanii termoplastici și acetatul de celuloză) sunt prezentate prin lucrările expuse, într-un mod succint.

            Scopul evenimentului este mediatizarea importanței impactului și a performanțelor pe care polimerii termoplastici le au în designul de produs.

            Evenimentul va fi vernisat de către lector universitar Ana-Maria Abrudan de la Facultatea de Arte din Universitatea din Oradea.

Cei prezenţi vor fi invitaţi să vizioneze lucrările expuse, dar şi la discuţii libere cu autorul.

            Sunt invitați să participe membri ai comunității universitare din Oradea și reprezentanți ai mediului economic din județ.

Biroul de Comunicare

Image