”Senatul Universității din Oradea în calitatea sa de reprezentant al întregii comunități academice, for academic suveran, garant al libertății și autonomiei universitare,  are datoria de a se alătura instituțiilor publice care s-au implicat în diverse manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, de a-și exprima respectul și aprecierea față de tradițiile neamului românesc, de valorile naționale, de istoria poporului român”, după cum a afirmat domnul prof.univ.dr. Sorin Curilă, Președintele Senatului UO, în deschiderea ședinței,.

După ce a adresat un cuvânt de salut și bun venit invitaților, domnului Rector al Universității din Oradea și colegilor senatori, Președintele Senatului, citându-l pe istoricul Nicolae Iorga, a declarat că ”Marea Unire este cel mai important eveniment din istoria românilor” și ”cea mai mare faptă pe care au făcut-o românii în toată istoria lor. Este visul milenar pe care l-au dorit toţi românii”.

Cu această ocazie, domnia sa a mulțumit doamnei lect.univ.dr. Carmen Rus și studenților de la Departamentul de Muzică din cadrul Facultății de Arte pentru că au răspuns invitației de a prezenta un scurt program artistic. Aceștia au început cu intonarea Gaudeamus-ului, din repertoriu făcând parte și Doina de Sabin Drăgoi și Răsunet de la Crișana de Ioan Vida, solist - student Vaida Sebastian. Studenta Alexandra Mahu a recitat două poezii: Limba ta de Grigore Vieru și Țara cu ochi de lumină, autor necunoscut.

La finalul programului, audiența i-a răsplătit pe studenți cu aplauze, după care a continuat ședința de senat.

Biroul de Comunicare

 


Image Image Image Image Image Image Image Image Image