Prezenţa dumneavoastră ne va onora în mod deosebit iar pe tinerii muzicieni îi veţi admira pe scenă în acest concert extraordinar. Avem plăcerea să vă anunţăm că ei vor fi însoţiţi pe scenă de două mari personalităţi mondiale, cu numeroase premii şi apariţii pe cele mai importante scene ale lumii: Germania, Franţa, Anglia, Olanda, Mexic, China, Japonia, SUA. Este vorba despre românii Catarina şi Theodore Coresi care trăiesc în Viena.

Catarina Coresi Lal o soprană de excepţie cu doctorat în muzică, laureată a multor concursuri naţionale şi internaţionale. Din 1999 devine solista celebrei orchestre Hofburg Orchester cu care până în 2009 susţine 80 de concerte de operă şi operetă. O performanţă deosebită ce caracterizează potenţialul sopranei este interpretarea tuturor rolurilor feminine din opera Povestirile lui Hoffmann într-o serie de spectacole la Opera Bergen din Norvegia. În concertul omagial, cu ocazia înscăunării Papei Benedict al-XVI-lea a interpretat fragmente din operele Norma şi Machbeth sub bacheta maestrului Rinaldo Muratori. Din 2005 este solista companiei autonome de opera Vienna Opera Company şi din 2011 a companiei de operetă Johann Strauss Operette Wien.

Theodore Coresi, un bas de excepţie cu doctorat in muzică a avut onoarea de a cânta în prezenţa Sanctităţii Sale, Papa Ioan Paul al-II-lea, la reşedinţa estivală a acestuia, Castel Gandolfo. Conduce propriul Studio de Canto Opernsanger în Viena, Austria, studiou la care se perfecţionează numeroşi cântăreţi din toată lumea. Devenind un nume important în panoplia profesorilor de canto foarte căutaţi este invitat să susţină numeroase cursuri de măiestrie în: Italia, Austria, Norvegia, Canada, Rusia, Ucraina, Luxemburg şi România.A înfiinţat trupa de operă Vienna Opera Company pe care o conduce şi în prezent. Din 1987 este membru al Societăţii de Muzică şi Teatru din Viena. Este preşedinte al Asociaţiei de Schimb Cultural Internaţional Pro Arte Viena. Director al Agenţiei de Impresariat Artistic ArtCor Artists Agency Vienna. Suntem mândrii că din 2012 dr. Theodore Coresi este conferenţiar universitar la Facultatea de Arte, Universitatea din Oradea.

Catarina şi Theodore Coresi promovează prin concertele proprii şi prin diferite festivaluri atât muzica românească cât şi tinerii artişti din România.

Învitaţiile se găsesc la organizatorii Kiwanis Art şi Kiwanis Varadinum, la casa de bilete a Teatrului Regina Maria şi la casa de bilete a Filarmonicii de Stat precum şi la faţa locului înaintea începerii concertului începând cu ora 16.

Costul unei invitaţii este de 50 lei.

Vă aşteptăm,

Preşedinte Kiwanis Art prof.univ.dr. Agneta Marcu

Decan Facultatea de Arte,Universitatea din Oradea

Preşedinte Kiwanis Varadinum prof.univ.dr. Vasile Marcu