Loading...
 

„SmartDoct - Programe de înaltă calitate pentru doctoranzii și cercetătorii postdoctorat ai Universității din Oradea pentru creșterea relevanței cercetării și inovării în contextul economiei regionale”

Published At: 15/04/2021 10:16 - (1334 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea anunţă încheierea cursului online de competențe antreprenoriale în scopul dezvoltării competențelor antreprenoriale necesare în vederea inițierii unor idei de afaceri în domeniul studiilor realizate destinat doctoranzilor/cercetătorilor postdoctorat din seria II a grupului ţintă în cadrul proiectului: „SmartDoct -Programe de înaltă calitate pentru doctoranzii și cercetătorii postdoctorat ai Universității din Oradea pentru creșterea relevanței cercetării și inovării în contextul economiei regionale”.

Întâlnire cu bloggerii Laura Vereha și Sebastian Secan

Published At: 13/04/2021 12:55 - (1554 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenții de la Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științele Politice și Științele Comunicării - Universitatea din Oradea au avut șansa unui dialog interesant și util cu Laura Vereha și Sebastian Secan, deținătorii unuia dintre cele mai populare bloguri de călătorie din România, calatoriinbascheti.ro și al celui mai popular cont românesc de călătorii de pe Tik Tok.

“LUCRĂRI PRACTICE ÎN NATURĂ”

Published At: 12/04/2021 11:47 - (1915 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenți și profesori de la ''Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră, Facultatea de Protecția Mediului, Universitatea din Oradea au fost prezenți vineri, 9 aprilie 2021, în cadrul Parcului dendrologic «Arboretumul Sylva» de la Gurahonț pentru desfășurarea unor activități practice.

Luminița Popa, director Corporactive și manager HR Plexus, despre munca în resurse umane și ce înseamnă succesul ca antreprenor

Published At: 09/04/2021 15:24 - (1757 Reads)
Evenimente desfasurate

10.000 de cursanți la proiectele pe care le-a derulat, 15.000 de ore de training în ultimii 10 ani și alte 2.000 de ore de coaching. Acreditată ca formator de formare profesională și manager de formare profesională. A văzut (aproape) toată lumea după ce a lucrat pe vapor și iubește lumea resurselor umane. Își propune ca în următorii cinci ani să transforme centrul de training pe care îl construiește în Oradea în cel mai important centru de acest fel din partea de vest a țării. Toate acestea sunt doar câteva dintre ”bornele” care au marcat ori vor marca activitatea Luminiței Popa, director al companiei orădene Corporactive Consulting și dorectorul de resurse umane al uneia dintre cele mai importante companii internaționale prezente în reședința Bihorului, Plexus Services Ro.

Fără prejudecăți, despre romi, cu studenții de la Științe Politice și Științele Comunicării

Published At: 09/04/2021 11:49 - (1285 Reads)
Evenimente desfasurate

Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la Congresul Identității Romilor și Zilei Internaționale a Romilor, masteranzii programului Politici Publice Europene din cadrul Departamentului de Științe Politice și Științele Comunicării, la Universitatea din Oradea, au organizat un webinar dedicat zile internaționale consacrate membrilor acestei etnii.

52 de elevi din Bihor au fost testaţi cu un soft special și consiliaţi în pregătirea unui plan de carieră, pentru a deveni studenţi ai Universităţii din Oradea

Published At: 31/03/2021 21:10 - (1435 Reads)
Evenimente desfasurate

Ce profesie să îmi aleg și ce acţiuni pot întreprinde pentru realizarea scopului propus? Care sunt resursele pe care le pot aloca și cum pot depăși barierele care apar? Sunt câteva dintre întrebările la care 52 de elevi de la Liceele din Dobrești, Șuncuiuș și Borod din judeţul Bihor au aflat răspunsuri cu ajutorul specialiștilor din cadrul proiectului „Antreprenor pentru viitor”.

Workshop „Combaterea discriminării în viața academică”

Published At: 18/03/2021 11:22 - (1870 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor anunţă desfășurarea workshop-ului pe teme orizontale „Combaterea discriminării în viața academică”, derulat în cadrul proiectului: „SmartDoct - Programe de înaltă calitate pentru doctoranzii și cercetătorii postdoctorat ai Universității din Oradea pentru creșterea relevanței cercetăriiși inovării în contextul economiei regionale”, luni, 22 martie 2021, orele 14-16, online.

Conferință susținută de prof.univ.dr. habil Sorin ȘIPOȘ, ”Călători străini în spațiul românesc și simbolistica frontierei (1710-1810)”- Metodologia cercetării

Published At: 12/03/2021 10:45 - (1992 Reads)
Evenimente desfasurate

Între izvoarele istorice narative, jurnalele și memoriile de călătorie ocupă un loc special, surse de inedite informații trecute prin filtrul unor călători de formații profesionale și intelectuale diverse (militari, clerici, diplomați, funcționari), cu cunoștințe istorice uneori rudimentare, dar animați de dorința de a cunoaște și a înțelege semnificațiile unor noi spații geografice, contextul politic și social al unor ținuturi caracterizate printr-un topos și etos cu iz oriental. Sub imperiul acestei tentante paradigme, excursul prof. univ. dr. habil. Sorin ȘIPOȘ, directorul Școlii doctorale de la Facultatea de Istorie a Universității din Oradea – Călători străini în spațiul românesc și simbolistica frontierei (1710-1810). Metodologia cercetării –, susținut online, în 11 martie a.c., a reprezentat un util demers academic, adresat confraților, deopotrivă studenților, masteranzilor și doctoranzilor, tinerilor cercetători în domeniu care au participat într-un număr foarte mare.

Conferință ”Călători străini în spațiul românesc și simbolistica frontierei (1710-1810)”

Published At: 03/03/2021 10:09 - (5605 Reads)
Evenimente desfasurate

De-a lungul veacurilor, spațiul românesc s-a oglindit în scrierile și mărturiile călătorilor străini care l-au cunoscut nu doar geografic și peisagistic, dar mai ales cultural, prin înfățișarea localităților, prin întâlnirea cu oamenii de sorginte socială variată, obiceiurile și tradițiile lor, limba vorbită în varii registre și inflexiuni locale, precum și artefacte. Simbolul frontierei, ca limes, piatră de hotar, a devenit și a acumulat în timp un complex sistem de „aluviuni” culturale, între care unele țin de magie și supranatural, de riturile de trecere spre alt tărâm, călătoria și îndepărtarea de spațiul cunoscut și de apartenență fiind gesturi adesea însoțite de sentimentul acut de suspendare între lumi.

100 de elevi din Bihor vor fi consiliaţi și sprijiniţi prin proiectul AntreV pentru a deveni studenţi ai Universităţii din Oradea în cadrul proiectului „Antreprenor pentru viitor”

Published At: 01/03/2021 13:46 - (4433 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea în parteneriat cu SC CORPORACTIVE CONSULTING SRL anunţă demararea activităţilor cu sub-grupul ţintă I–elevi în cadrul proiectului: „Antreprenor pentru viitor” și a Activităţii 5-Asigurarea unor pachete integrate de servicii de sprijin pentru elevi şi studenţi,în special pentru cei care provin din grupuri vulnerabile, în vederea creşterii ratei de acces şi paticipare la programele de licenţă ale Universităţii din Oradea/ Sub-ac.vitatea 5.1: Pachet integrat de servicii pentru elevi (informare, conştientizare,testare atitudinală, consiliere şi orientare profesională personalizată).

Concurs public pentru ocuparea funcției de director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat

Published At: 26/02/2021 14:48 - (4727 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 25.02.2021, Universitatea din Oradea a organizat concursul public pentru ocuparea funcției de director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), conform datelor postate pe site-ul universității. Candidații trebuiau să fie persoane care au dreptul de a conduce doctorat și care îndeplinesc standardele CNATDCU minimale și obligatorii pentru acordarea atestatului de abilitare în vigoare, în domeniul în care conduce doctoratul. La concurs s-a prezentat un singur candidat, prof.univ.dr.ing.habil. Radu-Cătălin Țarcă, conducător de doctorat în domeniul Inginerie Industrială.

454 de studenți certificați pentru Competențe Antreprenoriale

Published At: 19/02/2021 15:44 - (3341 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea în parteneriat cu Corporactive Consulting SRL anunță finalizarea cu succes a subactivității 7.1 Program de învățare antreprenorială cu componentă practică destinat studenților, rezultat atins – 454 de studenți certificați în urma susținerii examenului de absolvire a programului de formare profesională Competențe Antreprenoriale. Examenul a constat din două probe: proba teoretică – test grilă și proba practică – susținerea Planului de afaceri.

First PageFast PrevPage: 69/107Fast NextLast Page
158676869707180107
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

189 online users