Dr. Gavril Cornuţiu s-a născut la data de 2 decembrie 1948 în localitatea Margine din județul Bihor, unde a absolvit Şcoala Generală, după care a urmat Liceul Teoretic din Marghita. Absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din București, s-a specializat în psihiatrie la Clinica de Psihiatrie din Cluj-Napoca, între 1974 și 1977. Începând cu anul 1980, a ocupat mai multe funcţii la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Oradea, desăvârşindu-şi astfel pregătirea profesională.  

Şi-a început cariera universitară predând la Catedra de Psihiatrie a Universității din Oradea în 1998,  unde a urmat firesc parcursul profesional universitar, obţinând titlul de profesor universitar și conducător de doctorat.

Autor al peste 152 de lucrări publicate în 21 de limbi de circulaţie internaţională, s-a dovedit un profesionist desăvârşit şi un comentator erudit al vieţii politice şi sociale, semnând editoriale în Cotidianul „Crişana”. S-a implicat în elaborarea a 6 cărţi, dintre care 3 ca unic autor şi 3 în calitate de redactor coordonator. De asemenea, dr. Gavril Cornuţiu a fost coautor în 2 cărţi didactice, una locală şi într-un tratat naţional de psihiatrie. A contribuit la vizibilizarea şi credibilizarea psihiatriei între celelalte specialităţi medicale, prin publicarea periodică de articole în revista „Viaţa medicală”.

Universitatea din Oradea deplânge dispariţia prea devreme a omului şi profesionistului prof.univ.dr. Gavril Cornuţiu şi exprimă sincere condoleanţe familiei!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Image