Deschiderea festivă a avut loc joi, 16 iunie 2016, de la ora 17.00, în sala mare a Teatrului de Artă din Deva, cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei.

Având în vedere faptul că acest eveniment se înscrie într-un ciclu anual de manifestări ştiinţifice organizate în colaborare cu mai multe centre universitare, iar anul acesta a ajuns la cea de-a zecea ediţie, în cadrul deschiderii festive, domnul Prof. Univ. Dr. Habil. Sorin Şipoş, directorul Centrului de Studii Interdisciplinare al Universităţii din Oradea, moderatorul  și organizatorul evenimentului, a oferit câte o diplomă de recunoştinţă şi câte o medalie jubiliară a Universităţii din Oradea, Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, şi domnului Academician Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în semn de preţuire pentru implicarea în buna desfăşurare a manifestării culturale de astăzi şi pentru susţinerea activităţii Centrului de Studii Interdisciplinare al Universităţii din Oradea.

Cu ocazia evenimentului s-a decis înfiinţarea unei filiale ale Centrului de Studii Interdisciplinare la Deva şi, totodată, a fost stabilită organizarea unei sesiuni de comunicări la Chişinău, între 3-5 noiembrie, cu titlul  Raporturi identitare în spaţiul românesc din perspectivă istorică: şcoli şi interpretări.

Una dintre realizările importante ale Simpozionului a fost publicarea lucrărilor conferinţei în revista Transylvanian Review, revistă cotată ISI.

La eveniment au participat renumiţi profesori universitari din ţară şi din străinătate, care, în prelegerile lor, au reuşit ca printr-o analiză interdisciplinară, să definească conceptul de naţiune. Un accent deosebit a fost pus pe istoria Transilvaniei.

Adela Mucea

Şef Birou Comunicare


Image Image Image Image Image Image