În zona Hands On echipe de cercetare din cadrul Universității din Oradea și din cadrul companiilor private din oraș arată și demonstrează cum evoluează experimentele și lucrările lor de cercetare.

Experimente din lumea biologiei - acțiunea antioxidantă a extractelor vegetale, relee inteligente pentru sisteme de iluminat, pile de combustie, roboți mobili, vehicule pe șenile deplasate prin smartphone sunt câteva dintre activitățile pregătite de către Universitate și partenerii locali.

După cum îi spune și numele, este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente, să interacționeze cu cercetătorii.

Curioșii vor putea vizita și zone mai puțin cunoscute ale Universității, precum laboratorul de mecatronică, centrala electrică și centrala fotovoltaică.

În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor afla cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană.

Cei mici se vor delecta și vor învăța prin joc o mulțime de lucruri interesante în zona SCI FUN. În această zonă sunt programate o aventură cu telescopul pe bolta cerească, jocuri interactive, ghicitori și concursuri pe teme de cercetare.

Salonul Cercetătorilor Neconvenționali SCeNe, ajuns la a doua ediție, va fi prezent în direct de la București prin transmisie live.

Curioșii, cercetătorii, copiii de toate vârstele pot verifica programul evenimentului la www.noapteacercetatorilor.eu/oradea sau www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor

            Despre Noaptea Cercetătorilor

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment finanțat de către Comisia Europeană, prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie. Evenimentul își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori în România.

Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Noaptea Cercetătorilor este organizată la Oradea, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale  de către echipa la nivel național #Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport și organizatorul local Universitatea din Oradea. 

Pentru mai multe informaţii vizitați www.noapteacercetatorilor.eu/oradea şi www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor.

Contact: biroucomunicare at uoradea.ro

Biroul de Comunicare

Nr. 98 din 24.09.2014

Program