Sesiunea va fi administrată de un proctor acreditat Mensa și folosește formulare de testare standardizate, elaborate de psihologii Mensa. Rezultatele testării sunt recunoscute la nivel internațional. Testul este de tip „culture fair”, bazat exclusiv pe imagini și diagrame. Formularul pentru adulți (cu vârsta de peste 16 ani) conține 45 de întrebări, la care candidatul trebuie să răspundă în 20 de minute. Cel pentru copii (vârste cuprinse între 11 și 16 ani) are 25 de întrebări, iar timpul alocat răspunsurilor este de 15 minute. Candidații care obțin un rezultat ce îi plasează între cele mai inteligente 2% persoane raportat la totalul populației vor primi o dovadă oficială a eligibilității și vor fi invitați să se înscrie în Mensa România.

Ce este Mensa?

Mensa este Organizația oamenilor al căror coeficient de inteligență îi plasează în rândul celor mai inteligenți 2% oameni ai planetei. Mensa are trei scopuri principale declarate:

  1. să identifice și să cultive inteligența umană în folosul umanității;
  2. să încurajeze cercetarea cu privire la natura, caracteristicile și utilizările inteligenței;
  3. să promoveze oportunități intelectuale și sociale stimulante pentru membrii săi.

Apartenența la Mensa este deschisă tuturor persoanelor care au obținut un scor plasat în primele două procente ale populației generale la un test de inteligență aprobat, administrat și supervizat în mod corespunzător.

De ce să mă înscriu / să îmi înscriu copilul în Mensa?

Interacțiuni sociale cu oameni foarte inteligenți

Întâlnirile Mensa sunt oricum numai nu plictisitoare. Mensa România organizează cel puțin două întâlniri anuale pentru toți membrii săi. Grupurile locale organizează întâlniri lunare sau săptămânale. Unele întâlniri sunt pentru „un pahar de vorbă”, altele sunt întâlniri specifice SIG-urilor (Special Interest Group) unde se pot desfășura jocuri, evenimente și conferințe specifice sau se pot purta discuții privitoare la un anumit domeniu de activitate. Bineînțeles, participarea la întâlniri și evenimente este în totalitate opțiunea membrilor.

Toți membrii au acces la revista națională, cu și despre mensani și activitățile lor.

Membrii sunt invitați pe diverse grupuri private de discuții on-line atât locale cât și internaționale.

Dezvoltare personală

Membrii pot desfășura activități de voluntariat în cadrul organizației, de la editarea revistei și scrierea de articole, implementare de proiecte IT, organizare de evenimente sau acordarea de ajutor noilor membri, pană la candidatura pentru un loc în Consiliul Director, activități ce pot îmbunătăți CV-ul oricărei mensan.

Cum știu dacă am un copil supradotat pe care trebuie să-l duc la o testare Mensa?

Un copil supradotat poate avea câteva sau mai multe dintre următoarele caracteristici: memorie foarte bună, merge devreme, vorbește devreme sau direct în propoziții, învață să citească devreme, hobby-uri și interese neobișnuite sau foarte bună cunoaștere a unor subiecte care îl interesează, nu îi tolerează pe copiii de aceeași vârstă, își impune standarde aparent imposibil de atins, preferă să își petreacă timpul cu adulții sau singur, vorbește mult, pune întrebări tot timpul, învață ușor, are un simț al umorului dezvoltat, talent muzical, inventează reguli noi pentru jocuri.

Și totuși …

Unii copii extrem de inteligenți nu au vorbit sau nu au început să meargă devreme. Unii părinți presupun că toți copiii sunt ca al lor și nu își dau seama că au un copil supradotat.

Mensa România are peste 700 de membri. Fie că ești elev, student, angajat, liber profesionist, antreprenor sau pensionar, te așteptăm la testarea Mensa pentru a intra în organizația oamenilor care sunt ca tine!

Detalii suplimentare despre organizație pot fi găsite pe pagina

www.mensaromania.ro.

Biroul de Comunicare