Propunerea noastră este de a crea universuri ipotetice, realități alternative caracterizate prin flexibilitate și conexiuni simultane cu lumea imaginară, realități în care pot fi eludate restricțiile fizice, ideologice, estetice de orice natură.”

Curator:

Gabriela Diana Bohnstedt Gavrilaș

Video Art Event este o manifestare internațională anuală de artă video care se desfășoară începând cu anul 2010 la Oradea şi la Milano. Evenimentul artistic este organizat de către Asociaţia Culturală Conflux, Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte din cadrul Universității din Oradea şi Muzeul Ţării Crişurilor în colaborare cu Asociația Culturală VisualContainer din Milano, grup care desfășoară o activitate internațională consistentă, în acest domeniu. Astfel, gândit sub forma unui dialog intercultural sub auspiciile unui for academic, proiectul Video Art Event a reușit să creeze până acum la nivel local, dar şi internaţional, un prilej de dialog cultural instituțional, acesta fiind unul dintre obiectivele majore ale manifestării.

Pentru ediţia a IX-a, Video Art Event, Interface vor fi prezentate 2 selecţii. Una făcută de Asociaţia Culturală Visual Container care constă dintr-un număr de 7 lucrări video, iar cealaltă făcută de Asociaţia Culturală Conflux.

      Pentru selecţia Conflux au aplicat iniţial 1129 artişti din toată lumea dintre care au fost selectaţi 44.

     Lucrările video din cadrul evenimentului nostru vor fi prezentate şi la Milano în galeria de pe strada Via Federico Confalonieri, pentru ca mai apoi să fie încărcate pe platforma online www.visualcontainer.tv.

Biroul de Comunicare

Image