Calificarea este cu atât mai preţioasă cu cât studenţii orădeni au eliminat echipa gazdă a turneului final. Deşi pornea ca favorită, având în componenţă jucători experimentaţi din ligile superioare ale fotbalului românesc, selecţionata studenţilor timişoreni a fost eliminată de echipa similară a studenţilor orădeni, formată în exclusivitate din studenţi sportivi ce activează la echipe de liga 4 din Bihor.

Lotul de 22 de jucători prezent la Timişoara, selecţionat şi coordonat de prof.univ.dr. Alexandru Ilieş, decan al Facultății de Geografie, Turism și Sport de la Oradea, a fost alcătuit din 15 studenţi sportivi de la FC Universitatea Oradea (antrenor Lucian Stance):

  • Baran Robert, Boneta Ovidiu, Caciora Tudor, Cotea Raul, Ferik Andrei, Gavrilaş Teodor, Jurcă Dan, Ilieş Alexandru Bogdan, Iordachi Roman, Nyilvan Bogdan, Oros Vlad, Pop Vlad, Săvescu Dragoş, Şandra Mihai şi Toma Andrei Valentin;
  • 2 sportivi de la Crişul Sântandrei (antrenor Ghiţ Gheorghe): Dărăban Laviniu şi Kiraly David;
  • Ciocan Sergiu de la CSM Olimpia Salonta (antrenor Ruben Ţirban);
  • Toma Andrei Nicolae de la CSO Ştei (antrenor Sandu Balaj) și
  • Lezeu Alexandru de la CS Mădăras (antrenor Lorant Kada).

Pentru meciul de la Timişoara, selecţionerul Universităţii din Oradea a aliniat următoarea echipă: Kiraly (min.46 Caciora), Gavrilaş, Boneta, Dărăban, Jurcă, Nyilvan (min 80 Toma V.), Pop V., Ferik, Ilieş, Lezeu (min.15 Ciocan), Şandra (min.85 Toma N.).

Faţă de meciul precedent, timişorenii au aliniat la start o echipă diferită de cea de la Oradea, cu 8 jucători noi cu experienţă.

Echipa orădeană a fost în situaţia delicată de a avea 3 portari accidentaţi, situaţie în care s-a apelat la Kiraly David (Crişul Sântandrei) şi care, chiar dacă nu se încadrează în categoria celor experimentaţi, a făcut tot posibilul să sprijine echipa. Din nefericire, la pauză, tabela arăta 4-0 pentru gazde şi se părea că scorul din tur (6-0) nu era suficient pentru a stopa dorinţa gazdelor de a fi prezente la propriul turneu. La pauză, deşi accidentat, Caciora “a blocat” poarta oaspeţilor şi doar prin penalty (min. 86) gazdele au reuşit să mai înscrie un gol. Repriza a doua a fost controlată în cea mai mare parte de orădeni, cu numeroase ocazii clare de gol (Nyilvan, Ferik, Ciocan, Ilieş), una concretizată în min 60 prin Ilieş şi scorul a devenit 4-1. Efort considerabil făcut de echipă, şi din nefericire, imprudenţele unor jucători de la gazde i-au scos definitiv din teren (şi pentru întregul sezon) pe Lezeu şi Şandra.

Pentru mai multe detalii despre meci şi despre CNUF se poate accesa website-ul: http://fotbal-universitar.upt.ro/rezultatele-de-azi-oradea-si-ubb-ul-clujean-sunt-la-turneul-final-iasiul-un-alt-caz-special/

sau site-ul oficial al FC Universitatea Oradea:

https://fcuoradea.wixsite.com/fcuoradea

Biroul de Comunicare

Image


Image Image Image Image