Drept omagiu pentru activitatea educativă desfăşurată şi performanţele profesionale înregistrate în cei 50 de ani de existenţă, ministrul Remus Pricopie a oferit instituţiei noastre Placheta şi Diploma aniversară „Dimitrie Gusti”. Distincţiile poartă semnătura Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, precum şi a Ministrului Delegat, Mihnea Costoiu şi au fost oferite în baza unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Vizita a început cu un itinerar prin campusul universitar în care ministrului i-au fost prezentate şi imobilele în construcţie, clădirea Facultăţii de Arte şi aripa nefinalizată a noilor cămine studenţeşti, investiţii realizate din alocări de fonduri de la minister. La Biblioteca Universităţii din Oradea, ministrul a semnat în Cartea de Onoare.   

După aceasta, participanţii au avut o întâlnire operativă în Sala de Consiliu unde rectorul UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău, a făcut o scurtă prezentare a instituţiei. În continuare, ministrul, prof.univ.dr. Remus Pricopie, a vorbit despre strategia ministerului în domeniul educaţiei universitare precum: Legea Educaţiei Naţionale cu plusurile şi minusurile ei, finanţarea învăţământului superior, cercetare ştiinţifică şi autonomia universităţilor.

Reuniunea a fost una interactivă, persoanele de faţă putând adresa ministrului educaţiei naţionale diverse întrebări despre dezvoltarea învăţământului universitar românesc.

Biroul de Comunicare

Nr. 77 din 27.05.2013

Ordin M.E.N.                                Placheta MEN                                         Diploma MEN