Anul acesta, la Școala de vară Edu-Smart 2022 s-au înscris 27 de elevi. Cazarea, masa, prezența la o serie de aplicații practice, demonstrații de laborator, vizite la companii multinaționale de profil, consiliere în carieră, activități sportive și recreative sunt gratuite. Toți participanții primesc un kit educațional care conține, printre altele, și un smartwatch. „Este o tabără în adevăratul sens al cuvântului. Copiii vor avea tot ce le trebuie, vor fi implicați în diverse activități și supravegheați permanent de cadre didactice, de studenți sau voluntari”, afirmă psiholog dr. Adriana Borza, directorul Centrului de Consiliere și Servicii privind Cariera al Universității din Oradea, entitatea organizatoare a evenimentului.

Și pentru cea de a treia ediția a școlii de vară Edu-Smart au avut prioritate la înscriere elevii care provin din familii cu venituri mici, cei care sunt discriminați pe bază etnică, provin din zona rurală, au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate sau prezintă cerințe educaționale speciale.

Școala de vară Edu-Smart este organizată în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi pentru Universități SGU PV, Beneficiar: Universitatea din Oradea, Titlul subproiectului: Școala de vară Edu-Smart, Acord de grant nr.137/SGU/PV/II/13.05.2019.

Biroul de Comunicare

Image  Image  Image