Loading...
 

Cursurile de măiestrie muzicală „ArtAtelier” Oradea – recital de final

Published At: 20/08/2021 10:28 - (2590 Reads)
Evenimente desfasurate

Așa cum au promis organizatorii, cea de a IX-a ediție a școlii de vară „ArtAtelier” Oradea se va încheia cu un concert. De această dată, protagoniști vor fi cursanții atelierelor de măiestrie muzicală, flaut, canto și pian, susținute de reputații interpreți: Mihaela Anica, Daniel Magdal și Horia Maxim.

Filofteia Covaciu, studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea, premiul III, la secțiunea proză scurtă, a concursului Serbărilor de la Putna

Published At: 19/08/2021 11:11 - (1893 Reads)
Evenimente desfasurate
„La timpul potrivit, voi scrie o carte”, promite tânăra de numai 19 ani

O studentă de la Departamentul de Psihologie, al Facultății de Științe Socio-Umane, a Universității din Oradea, se numără printre laureații concursului serbărilor de la Putna, ediția 2021, „Continuitatea unui ideal”. Filofteia Covaciu a obținut premiul III, în cadrul secțiunii de proză scurtă, dedicată studenților. În prezența Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, laureații concursului de creație literară au primit: diplome, medalii, premii în cărți și în bani, plus promisiunea publicării celor mai bune lucrări.

Un interviu eveniment, despre vinuri și saloane de specialitate, cu șef lucrări dr.ing. Dorin Popa, cadru didactic al Facultății de Protecția Mediului a Universității din Oradea

Published At: 17/08/2021 14:06 - (1945 Reads)
Evenimente desfasurate

Cunoscut și apreciat expert în domeniul vinurilor, Dorin Popa, șef lucrări dr.ing. la Departamentul de Ingineria Produselor Alimentare, al Facultății de Protecția Mediului, din cadrul Universității din Oradea, a acordat un interviu video agenției naționale de știri hotnews.ro.

Student la 50+ sau când pasiunea și creativitatea nu au vârstă

Published At: 17/08/2021 11:43 - (1913 Reads)
Evenimente desfasurate

La 57 de ani, o orădeancă este studentă la arte plastice, bursieră și... „de-a dreptul fericită!” Facultatea de Arte a însemnat pentru ea un nou început, o mână întinsă de destin într-unul din momentele de cumpănă ale vieții. Ujlaki Ildikó a fost pasionată de pictură încă din copilărie, dar, până de curând, viața a avut alte planuri pentru ea. Devenită șomeră, la 55 de ani, orădeanca s-a înscris la Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte a Universității din Oradea. Și, după cum spune chiar ea, din acel moment viața ei a „reînceput”.

„Art Atelier Oradea” debutează cu un recital vocal-instrumental de mare clasă

Published At: 11/08/2021 11:56 - (1686 Reads)
Evenimente desfasurate

Școala de Vară „Art Atelier Oradea” prilejuiește, tuturor iubitorilor muzicii clasice, un eveniment muzical de înaltă ținută artistică. Luni, 16 august 2021, începând cu ora 19:00, la Sala „Enescu – Bartok” a Filarmonicii de Stat Oradea, va avea loc un recital vocal–instrumental susținut de flautista Mihaela Anica, pianistul Horia Maxim și tenorul Daniel Magdal.

Bogdan, „abonatul model” al bibliotecii Universității din Oradea

Published At: 10/08/2021 12:24 - (2225 Reads)
Evenimente desfasurate

O zi toridă din vacanța de vară. Biblioteca Universității din Oradea e aproape pustie. Undeva, într-un colț destul de îndepărtat, un tânăr stă aplecat asupra unui caiet studențesc. „Și acum e singur pe sală”, spune bibliotecara, despre băiatul ascuns parcă printre miile de volume adunate în sala de lectură.

Un ambasador „de front” în vizită la Universitatea din Oradea

Published At: 06/08/2021 12:23 - (1795 Reads)
Evenimente desfasurate

Excelența Sa domnul Viorel Moșanu, ambasadorul României în Republica Belarus: „Din nefericire, în țara în care eu îmi îndeplinesc misiunea diplomatică lucrurile au deraiat periculos”

Viorel Moșanu, ambasadorul țării noastre la Minsk, împreună cu soția sa, Nadia Moșanu, s-au întâlnit vineri, 6 august 2021, cu rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipos, directorul Școlii Doctorale de Istorie și Carmen Buran, șefa Departamentului Relații Internaționale al universității.

„Matematica de 10” se face la Universitatea din Oradea!

Published At: 04/08/2021 09:56 - (2378 Reads)
Evenimente desfasurate

Roxana Caciora e freelancer. A fost profesor de matematică. Titular! Și, așa cum zice, a decis să iasă dintr-un „sistem care se schimbă prea încet” pentru ea. Această decizie neobișnuită a făcut-o celebră. Însă nu asta căuta Roxana Caciora. Ea spune că nu face decât să-și urmeze visul din copilărie, acela de a fi, cu adevărat, profesoară de matematică. Acum are firmă prin care face meditații la matematică, cu acte în regulă. Orădeanca poate fi oricând un model în ceea ce privește competența profesională, spiritul de inițiativă, perseverența. Începând din această vară, grație unui parteneriat reciproc avantajos, „Matematica de 10” – marcă înregistrată! – se predă la Universitatea din Oradea.

Un francez nativ, lector la Universitatea din Oradea

Published At: 03/08/2021 12:53 - (1739 Reads)
Evenimente desfasurate

Începând cu anul 2019, după ce în 2018 Universitatea din Oradea devenea membră a Agenției Universitare a Francofoniei, cea mai mare rețea universitară din lume, Departamentul de Limba și Literatura Franceză-Germană al Facultății de Litere se bucură ca, în fiecare an, să aibă parte de prezența unui lector de limba franceză nativ. Prezența lectorului nativ la limba franceză înseamnă foarte mult pentru studenți fiind un avantaj de care colegii de la alte universități nu au parte.

Școala de Vară „Polis”, organizată de Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea

Published At: 02/08/2021 09:47 - (1426 Reads)
Evenimente desfasurate

„A fost genial!”, mărturisește unul dintre elevii care au luat parte la Școala de Vară „Polis”, dedicată viitorilor studenți ai Universității Oradea.

Aproape 50 de elevi din Bihor și alte județe ale țării au participat, în perioada 19 iulie - 1 august 2021, la cursurile Școlii de Vară „Polis”, organizată de Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, a Universității din Oradea.

Oradea Economic Summer School „o experiență minunată”

Published At: 30/07/2021 09:18 - (3000 Reads)
Evenimente desfasurate

În data de 29 iulie 2021, cea de a doua grupă de participanți la „Oradea Economic Summer School” (ORADESS) a încheiat cursurile acestei școli de vară, organizată de Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea.

First PageFast PrevPage: 56/103Fast NextLast Page
145545556575867103
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

221 online users