Loading...
 

Invitaţie Recital cameral

Published At: 24/04/2015 09:24 - (5831 Reads)
Informații de interes public

Vă invităm la Recitalul cameral susţinut de Roberto Muttoni şi Laura Cattaneo (Duo - vioară și pian), profesori universitari la Conservatorul „Evaristo Felice Dall'Abaco” din Verona. Evenimentul va avea loc luni, 27 aprilie 2015, de la ora 18, în Sala Festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea. În program veţi audia lucrări ale compozitorilor italieni F.Margola, M. Clementi, E. Wolf- Ferrari. Vă aşteptăm cu drag!

Conferinţă internațională Jean Monnet - "Diplomaţia Culturală la frontiera de Est şi Vest a UE"

Published At: 23/04/2015 10:38 - (5051 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea, organizează în perioada 23-25 aprilie 2015 Conferinţa internațională cu tema Diplomaţia Culturală la frontiera de Est şi Vest a UE, în cadrul Modulului European Jean Monnet ”Cultural Diplomacy at the East and West Borders of the European Union - an Essential Element in the process of European Integration”, coordonat de lector univ.dr. Alina STOICA.

Festivalul Internaţional de muzică sacră VOX DOMINI - ediţia a III-a

Published At: 22/04/2015 12:17 - (5573 Reads)
Informații de interes public

Aflat la cea de-a treia ediție, Festivalul Internațional de muzică sacră VOX DOMINI se va desfăşura în perioada 24-26 aprilie a.c.,(http://almanah-euterpe.blogspot.ro/2015/04/vox-domini-international-sacred-music.html ), întrunind trei concerte de muzică vocal-instrumentală. Primele două evenimente – din data de 24 respectiv 25 aprilie – vor avea loc în Sala festivă a Liceului Teologic Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea, începând cu orele 18, iar cel de-al treilea concert va fi susținut în data de 26 aprilie, la Biserica Barátok, de la ora 19.

Conferinţa de Management al Carierei dedicată studenţilor Facultăţii de Drept şi IRISPSC

Published At: 22/04/2015 11:47 - (4584 Reads)
Informații de interes public

Vă invităm joi, 23 aprilie 2015, ora 16, în Campusul central, clădirea F, sala F003, la Conferinţa de Management al Carierei dedicată studenţilor de la Facultatea de Drept (ambele specializări), respectiv de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiintele Comunicării (toate specializările). Această activitate este organizată în cadrul Proiectului „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”.

Robot Challenge Oradea

Published At: 22/04/2015 08:15 - (4650 Reads)
Informații de interes public

Avem plăcerea de a vă invita din partea studenţilor la evenimentul organizat de echipa de organizare Robot Challenge Oradea care va susţine cel de-al doilea workshop de pregătire pentru studenţii pasionaţi de robotică. Scopul acestui workshop este de a îndruma şi iniţia studenţii în tainele roboticii. Se vor aborda noţiunile fundamentale necesare proiectării şi realizării unui robot autonom mobil. Eventimentul va avea loc miercuri, 22 aprilie 2015, de la la ora 15, la Universitatea din Oradea, clădirea T sala T211.

Concursul internațional TIE 2015 la UO

Published At: 21/04/2015 11:55 - (3634 Reads)
Informații de interes public

Universitatea din Oradea va găzdui săptămâna aceasta una dintre cele mai importante competiţii internaţionale din domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. Concursul TIE 2015 (Tehnologii de Interconectare Electronică) se află la a 24-a ediţie şi se va desfăşura între 22 și 25 aprilie 2015 la Universitatea din Oradea, fiind organizat de Departamentul de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei. Deschiderea va avea loc joi, 23 aprilie 2015, de la ora 14, în Aula Magna. La concurs şi-au anunţat participarea echipe de studenţi din 12 centre universitare. Concurenţii vor avea sarcina de a elabora un proiect pe baza unei tematici stabilite de către un comitet tehnic format din reprezentanţi ai angajatorilor din domeniul de profil. Prezentările studenţilor vor fi evaluate de către acelaşi comitet.

Campionatul Național Universitar de Fotbal al României. Ediția I

Published At: 21/04/2015 09:22 - (3628 Reads)
Informații de interes public

La inițiativa Universității Politehnica din Timișoara prin implicarea directă a rectorului, prof univ dr. Viorel Aurel ȘERBAN și a D-lui Octavian Stăncioiu (Director de organizare a competiției), în colaborare cu Federația Română de Fotbal și Federația Sportului Școlar și Universitar, în primăvara acestui an debutează prima ediție a Campionatului Național Universitar al României de Fotbal al României. Pentru această competiţie, prin intermediul FRF, Asociaţiile Judeţene de Fotbal pe a căror rază de competențe se dispută un meci, vor sprijini competiția prin delegarea brigăzilor de arbitri. La prima ediție s-au afiliat 14 universități repartizate pe 4 grupe la nivel de Transilvania, Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia. La acestea se adaugă o grupă în București și una în Moldova.

Ziua Bibliotecarului, sărbătorită la UO

Published At: 17/04/2015 12:49 - (5368 Reads)
Informații de interes public

Anul acesta, Biblioteca Universității din Oradea, în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din România - Filiala Bihor, are plăcerea de a vă invita la "Ziua bibliotecarului", care va fi sărbătorită marți, 21 aprilie 2015, între orele 10:30 - 20:00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea. Vor avea loc activități susținute de elevi de la Colegiul Național "Emanuil Gojdu" și Liceul "Don Orione " din Oradea, alături de studenți și cadre didactice de la Universitatea din Oradea. Cu acest prilej, cititorii externi vor beneficia de gratuitate pentru înscriere la Biblioteca Universității din Oradea.

Vă așteptăm cu drag!

Conferinţă lansare proiect „Educaţie verde prin plante medicinale”

Published At: 17/04/2015 11:54 - (4600 Reads)
Informații de interes public

Universitatea din Oradea, beneficiar Asociația pentru Inginerie Integrată și Management Industrial, lansează proiectul „Educaţie verde prin plante medicinale”, nr. proiect SV-17-2015, proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România , contract de finanțare nerambursabilă Programul Spații Verzi – Componenta “Spații Verzi Urbane”. Lansarea proiectului are loc în cadrul conferinţei de deschidere organizată în data de 21.04.2015, începând cu ora 9:00, la sediul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea, România, Oradea, str. N. Jiga, nr.29.

Conferinţă de management al carierei - Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”

Published At: 07/04/2015 15:28 - (3673 Reads)
Informații de interes public

Vă invităm miercuri 8 aprilie 2015, de la ora 16.00, la Biblioteca Universităţii din Oradea la Conferinţa de Management al Carierei dedicată studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Socio- Umane, specializările Psihopedagogie specială şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. Această activitate este organizată în cadrul Proiectului „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”.

Lansarea atlasului "Crișana-Maramureș. Atlas geografic al patrimoniului turistic" - modificare oră

Published At: 06/04/2015 14:36 - (4532 Reads)
Informații de interes public

La aniversarea a 50 de ani de existență a domeniilor Geografie și Educație Fizică și Sport în cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport marchează acest eveniment important al vieții universitare orădene printr-o apariție editorială inedită: Crișana-Maramureș. Atlas geografic al patrimoniului turistic. Apărută sub egida Editurii Universității din Oradea, coordonată de prof univ dr Alexandru Ilieș, lucrarea însumează 302 pagini color, cu sute de hărți și imagini, redactată în limbile română și engleză, fiind rezultatul cercetării și activității de teren a unei echipe formată din 35 de autori. Alături de o parte a membrilor celor două departamente din cadrul Facultății de Geografie, Turism și Sport au contribuit, la realizarea acestei lucrări, personalități reprezentative în domeniu: Ioan Godea, Grigore Leșe, Peter Hurley, Jan Wendt, Barbu Ștefănescu, actuali și foști directori ai muzeelor satului din regiunea analizată: Aurel Chiriac (Oradea), Janeta Ciocan (Baia Mare), Mihai Dăncuș (Sighetu Marmației), Remus Vârnav (Negrești-Oaș).

Conferinţă de Management al Carierei, Facultatea de Litere “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”

Published At: 02/04/2015 15:37 - (4592 Reads)
Informații de interes public

Vă invităm vineri, 3 aprilie 2015, de la ora 16, la Biblioteca Universităţii din Oradea, la Conferinţa de Management al Carierei dedicată studenţilor de la Facultatea de Litere. Această activitate este organizată în cadrul Proiectului „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”. Conferinţa de management organizată pentru studenţii de la Facultatea de Litere este a unsprezecea conferinţă din ciclul de 16 organizate în cadrul proiectului. Evenimentul va avea o durată estimată de trei ore. În debutul conferinţei studenţii vor primi mapele proiectului şi vor semna lista de prezenţă. În cele ce urmează, coordonatorul local grup ţintă, psiholog Maghiar Daniela va oferi informaţii suplimentare cu privire la proiect şi activităţile următoare. Coordonatorul local evenimente, psiholog Dana Bodea le va prezenta studenţilor activităţile opţionale din cadrul proiectului.

Porți deschise la Universitatea din Oradea

Published At: 02/04/2015 14:24 - (5251 Reads)
Informații de interes public

Cu ocazia desfășurării săptămânii "Școala Altfel", Universitatea din Oradea își deschide porțile pentru toți elevii din învățământul preuniversitar care doresc să viziteze instituția noastră și să afle posibilitățile de studiu pe care le oferim. Totodată sunt așteptați cu drag și copiii din ciclul preșcolar.

Lansarea atlasului "Crișana-Maramureș. Atlas geografic al patrimoniului turistic"

Published At: 02/04/2015 13:11 - (4485 Reads)
Informații de interes public

La aniversarea a 50 de ani de existență a domeniilor Geografie și Educație Fizică și Sport în cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport marchează acest eveniment important al vieții universitare orădene printr-o apariție editorială inedită: Crișana-Maramureș. Atlas geografic al patrimoniului turistic. Apărută sub egida Editurii Universității din Oradea, coordonată de prof univ dr Alexandru Ilieș, lucrarea însumează 302 pagini color, cu sute de hărți și imagini, redactată în limbile română și engleză, fiind rezultatul cercetării și activității de teren a unei echipe formată din 35 de autori. Alături de o parte a membrilor celor două departamente din cadrul Facultății de Geografie, Turism și Sport au contribuit, la realizarea acestei lucrări, personalități reprezentative în domeniu: Ioan Godea, Grigore Leșe, Peter Hurley, Jan Wendt, Barbu Ștefănescu, actuali și foști directori ai muzeelor satului din regiunea analizată: Aurel Chiriac (Oradea), Janeta Ciocan (Baia Mare), Mihai Dăncuș (Sighetu Marmației), Remus Vârnav (Negrești-Oaș).

First PageFast PrevPage: 48/70Fast NextLast Page
14146474849505570
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

213 online users