În deschidere, rectorul universităţii, prof.univ.dr. Constantin Bungău, l-a prezentat în câteva cuvinte pe prof.univ.dr. Adrian Curaj, aflat pentru prima dată în vizită la Universitatea din Oradea: „La vârsta de 56 de ani este o persoană reprezentativă pe plan naţional în ce priveşte managementul autorităţilor care finanţează societatea, având o experienţă de peste 10 ani. De profesie este inginer automatist şi cadru didactic la Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar din 2010 este director general al UEFISCDI”.

Prof.univ.dr. Adrian Curaj a prezentat instituţia pe care o conduce, menţionând că: „în ultimii 5 ani s-au câştigat 24 proiecte finanţate de la Bruxelles şi multe proiecte din fonduri structurale legate de capacitatea administrativă şi altele. S-a lucrat cu 500 – 600 experţi din toată lumea şi cu specialişti din ţară, iar mesajul şi invitaţia mea sunt: să credeţi că aveţi un partener în mine”.

Au urmat două prezentări: prima despre pregătirea strategiei poziţiei României referitoare la perioada 2014 – 2020, strategia naţională de cercetare, dezvoltare, inovare cu elemente de specializare inteligentă şi cea de-a doua despre importanţa datelor şi semnăturile de cercetare ale entităţilor, actualmente lucrându-se la semnăturile de cercetare ale regiunilor. Priorităţile naţionale sunt sănătatea, spaţiul şi securitatea, patrimoniul şi identitatea naţională şi mai nou tehnologiile avansate.

În încheiere, preşedintele Senatului universitar, prof.univ.dr. Sorin Curilă, a mulţumit invitatului pentru sprijinul oferit oamenilor de ştiinţă ai Universităţii din Oradea astfel încât „şi ei să creeze strategii de cercetare ştiinţifică adecvate integrării în strategia naţională”.

Biroul de Comunicare

Afiş