”Încercăm să configurăm un nucleu de inițiativă în care să ne identificăm ca și echipă, parteneri, seniori și juniori. Interesul nostru este să dezvoltăm o personalitate civică în care să combinăm curricularul cu extracurricularul și să punem în lumină cât mai multe fațete ale <diamantului uman>, a ceea ce e mai frumos din noi. Doresc ca Universitatea din Oradea să fie valorizată la nivel local, national și internațional.” ne mărturisește Conf.univ.dr. Ligia Burtă, coordonatorul evenimentului, prorector responsabil cu servicii studențești și vizibilitate.

Mărțișorul uman, urmat de conturarea numărului 100 (evenimentul se înscrie și în suita de manifestări dedicate centenarului unirii) și marea horă a mărțișorului, realizate sub îndrumarea dansatorului profesionist Mihai Jurcă, instructorul formației ”Datini din Bihor” UO, s-a bucurat și de sprijinul vremii și a naturii – deși a fost frig, soarele a strălucit deasupra participanților iar, pe lângă drona care a documentat evenimentul, două cârduri de păsări au survolat Piața Unirii orădene. Zâmbetele care radiază din toate imaginile realizate demonstrează îndeplinirea intenției anunțate în invitație: de a crea un moment de sărbătoare, joc și voie bună. ”A fost un moment de bucurie formidabilă.” - ne spune cu entuziasm un participant. 1 Martie, sărbătorit cu bucurie în mișcare, înscrie evenimentul universității și în proiectul național ”@bucurieinmiscare”.

Echipa de organizare constituită din 20 de seniori și 23 de juniori și-a unit forțele și a rezonat pentru a crea momente de promovare ale talentelor studenților. Este un număr record al asociațiilor studențești participante: AIESEC, ARDT, ASEB, ASFCUO, ASIO, ASMO, ASSO, CCSISEO, CSU, ELSA și USO.

Conceptul de a promova studenți cu abilități și pasiuni artistice, indiferent de facultate, înscrie  acest moment în șirul evenimentelor festivalului cadru de artă studențească. Momentul artistic susținut de studenții: Dana Jurjuț, Flavia Sferle, Bianca Dinică, Maria Ioana Cobzaș și Grupul Nova pare că s-a creat de la sine prin spontaneitatea cu care și-au arătat disponibilitatea de a se implica. ”E lucru extraordinar să ne găsim / regăsim în frumos” – ne spune un alt participant. Sub semnul aceluiași gând au lucrat și studenții și cadrele didactice în atelierele de creație denumite generic TradArt (tradiția artei).

Despre concept, organizatori, parteneri, echipă, evenimente, participanți, instantanee din pregătirea și derularea evenimentului monitorizat de Asociația ”Cartea recordurilor”, impact media, găsiți mai multe informații în BLOG-ul și EVENIMENTUL FB realizat de Conf.univ.dr. Carmen Vasile.

Biroul de Comunicare

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image